Jordi Amat presenta 'La confabulació dels irresponsables' a la biblioteca Armand Cardona

Serà aquest divendres quan Maiol Roger i el mateix autor presentaran aquest acurat anàlisi de la tensió entre Catalunya i Espanya en els darrers anys

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà aquest divendres, 2 de març, a les 19 h, la presentació del llibre “La confabulació dels irresponsables”, a càrrec del periodista vilanoví Maiol Roger i del propi autor, el també periodista Jordi Amat.

“La confabulació dels irresponsables”, un document sempre excel·lentment informat, reflecteix el fracàs d'una operació política de gran envergadura –la reforma de l'Estatut, captiva des del començament de populismes i nacionalismes, tacticismes i partidismes– que ha desembocat en la crisi institucional més profunda des de la Transició. Més enllà de relats interessats, tal vegada es pot descriure el procés com una suma d'irresponsabilitats.

Analitza la tensió entre Catalunya i Espanya dels darrers anys i per això es remunta a l'aprovació de la Constitució el 1978 i la definició que s'hi feia del Tribunal Constitucional.
Molt abans de l'aplicació de l'article 155, del referèndum de l'1 d'octubre i de les manifestacions, hi va haver la reforma de l'Estatut que va impulsar Pasqual Maragall i que va inaugurar un llarg procés encara obert.

Jordi Amat, nascut a Barcelona el 1978, és filòleg i escriptor. Especialitzat en les relacions entre cultura i política al llarg del segle XX, ha publicat, entre altres, les biografies de Ramon Trias Fargas, “Els laberints de la llibertat” (Premi Gaziel de Biografies i Memòries), i de Josep Benet, “Com una pàtria” (Premi Octavi Pellissa), i els assajos “Las voces del dialogo”, “El llarg procés” i “La primavera de Munich” (Premi Comillas). Actualment també col·labora amb el diari La Vanguardia.

27/02/2018 12:03h