Exposició Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure"
Exposició Montserrat Abelló.

Aquesta exposició itinerant pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària de la poeta i traductora: la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys i la formació de la seva família, el retorn a Barcelona l’any 1960 i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones –entre d’altres, Sylvia Plath, Adrianne Rich o Anne Sexton- i la publicació continuada dels seus poemaris, reunits fins l’any 2002 al volum Al cor de les paraules.

Treballadora incansable, la seva tasca va merèixer premis i distincions, entre els quals el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria artística (2008). Els seus darrers tres poemaris són: Memòria de tu i de mi (2006), El fred íntim del silenci (2009) i Més enllà del parlar concís (2014). La seva obra ha estat traduïda en volums antològics al castellà, al romanès, l’hebreu i el croat, i ella mateixa va autotraduir-se a l’anglès: Fifty Love Poems.

Produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, en el marc de la commemoració del centenari del naixement de Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014) .

del 2 al 31 de maig

Biblioteca Can Sumarro

 

 

08/04/2019 14:38h
Mitjana (0 Vots)