Notícies

Santa Susanna estrena biblioteca
Santa Susanna estrena biblioteca

Dissabte 20 de maig a les 12 h l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, i el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Boya, inauguraran la Biblioteca Vall d’Alfatà de Santa Susanna. 

La biblioteca disposa de 955 metres quadrats útils distribuïts en dos nivells. Comparteix edifici amb un casal d’avis i un centre cívic, tots tres disposen d’un pati interior comú. La biblioteca compta amb una zona d’acollida, un espai polivalent amb ús independent, àrea de diaris i revistes, àrea infantil i general, espai de suport, terrassa i zona de treball intern. El projecte és obra de l’arquitecte Jordi Goula. L'edifici serà eficient des del punt de vista energètic, a través de plaques solars i la reutilització de les aigües grises de lavabos i dutxes.

L’equipament ofereix un fons inicial de 10.681 documents, entre els quals hi ha 9.000 llibres, 1.600 documents audiovisuals i 81 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix el préstec d’autoservei, basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents. La biblioteca estarà oberta al públic 33 hores a la setmana.

El nom de la biblioteca prové del primer esment de Santa Susanna l’any 1021 com a vall o riera d'Alfatà, tal i com apareix en un document sobre una donació al monestir de Sant Pol que es conserva a l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Alfatà és un nom àrab que remet al sentit de "victòria" i com a forma verbal significa "conquerir".

La Biblioteca Vall d’Alfatà és una biblioteca municipal que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i que està integrada al sistema de lectura pública de Catalunya.

 

 

 

19/05/2017 10:16h
Mitjana (0 Vots)