Un estiu apassionant!
Un estiu apassionant!

El diumenge 10 de juliol tenim una cita! Potser ja serem de vacances al càmping, en un hotelet modern del nord d'Itàlia, o a la piscina dels veïns. O potser encara tindrem les guies de viatge sobre la tauleta de nit per mirar què és obligat de visitar al nostre proper destí. Sigui com sigui, el 10 de juliol l'estampa de moltes llars serà la clàssica dels anuncis: asseguts al sofà amb les pizzes al forn i quatre cerveses. Perquè cap, absolutament cap, aficionat al futbol es voldrà perdre la final de l'Eurocopa! Independentment de qui hi arribi, la final ha de ser (esperem que ho sigui!) un partit de futbol intens, intel·ligent, arriscat i disputat! La fórmula del  bon futbol que de vegades es troba a faltar...

El divendres 10 de juny, 24 seleccions han començat el seu periple per les deu seus que França ha disposat per a la competició. Espanya, és clar, n'és una més. Dilluns vinent s'enfrontarà a la República Txeca, finalista l'any 1996 davant la guanyadora Alemanya Tornaran a enfrontar-se un cop més aquestes dues històriques seleccions? Petr Cech, porter de l'Arsenal, n'és l'estrella. Brillarà? Dilluns començarem a veure-ho.

Sigui com sigui, l'Eurocopa no camina sola. A l'altra banda de l'Atlàntic el continent americà està jugant la Copa Amèrica, que finalitzarà el dia 27 de juny i que s'està disputant arreu del territori dels Estats Units: Santa Clara, Orlando, Houston, Seattle, Pasadena, Chicago, Phoenix, East Rutherford, Foxborough i Filadèlfia. Tot un detall que les dues finals no siguin el mateix dia! I és que mai abans dues competicions futbolístiques d'aquest calibre havien coincidit. El cas s'ha donat perquè precisament la Copa Amèrica, celebrada l'any passat i que va coronar a Xile com a flamant guanyadora, enguany celebra el seu centenari. I quina millor manera de fer-ho sinó jugant a futbol? I la història s'ha repetit, aquesta vegada als definitius penals, Xile ha tornat ha guanyar a Argentina.tal com va passar fa un any.

I com estan les coses deu dies abans d'acabar la competició?

Els quarts de final estan servits!! Portugal de Cristiano Ronaldo, espera aquesta nit eliminar a Polònia de Lewandokski , i passar a semifinals.

Divendres dia 1 de juliol a les 9 de la nit, es jugarà el partit entre la sorprenent Gal·les i la talentosa Bèlgica.

El dissabte 2 de juliol trobarem una autèntica final anticipada, es disputarà L'Alemanya-Italià. El seleccionador italià, Antonio Conte, anima als seus jugadors a continuar jugant amb la intensitat que van demostrar davant Espanya. Els jugadors  estan donant-se compte de les exigències del pròxim entrenador del Chelsea.

I per acabar, l'últim "match" dels quarts, diumenge 3 de juliol, França contra Islàndia.

Qui conquistarà la Copa d'Europa? El Diumenge 10 de juliol ho sabrem! 

Però, com pot ser que a aquestes alçades de competició trobem a Polònia, País de Gal·les i Islàndia? Han fet les coses bé i s'han aprofitat d'estrepitosos fracasos com el d'Anglaterra o el d'Espanya. 

Després d'haver caigut la selecció Espanyola, a vuitens, la vigent campiona es qüestiona  moltes coses, qui serà el pròxim seleccionador per anar a Rússia 2018? Una cosa tothom té clara: el seleccionador Del Bosque no continuarà. Què passarà definitivament amb Iker Casillas? Fa falta una renovació de base!!! Tothom esperava més. S'ha donat una imatge pèssima amb un baix estat físic dels jugadors.

Doncs ja ho veieu, fa quatre dies que s'ha acabat la Lliga però els aficionats (i aficionades!) no tenim motiu de queixa. Sintonitzant el canal adequat encara podrem gaudir de moltes hores de futbol mentre esperem, il·lusionats, l'inici dels Jocs Olímpics.  L'espectacle de l'esport està servit.

Ves al prestatge

09/06/2016 17:59h