Esperi el seu torn
Esperi el seu torn

8.848 metres són els que té l’Everest, el cim més alt del món, situat a la serralada de l’Himàlaia.

El desig de voler arribar al sostre del món i la poca regularització que hi ha deixen imatges com aquesta. La primavera és la millor estació per escalar cims com l’Everest i el bon temps fa que tothom aprofiti la mateixa estona per aconseguir el seu somni.

Cada vegada hi ha més gent que paga fortunes per poder fer allò que abans només estava a l’abast de pocs. Empreses que organitzen ascensions a cims com l’Everest i que asseguren fer el cim a qui ho contracta. Fortunes deixades per part dels escaladors, una mica de preparació i molts dies d’aclimatació als diversos camps base.

Les muntanyes són de tothom però cal posar límits i ordre per evitar imatges com aquesta que posen en perill a les persones i malmeten la muntanya. Durant el mes de maig han mort 10 persones, algunes d’elles per culpa de l’aglomeració d’escaladors que empenyien per pujar al cim.

Alguns alpinistes reconeguts han volgut deixar la seva opinió sobre el tema a Twitter:

“El dia que vaig pujar-hi érem 20-30 com a màxim. Fa temps que els suggereixo als nepalesos que demanin acreditar haver fet un 8.000 com a requisit per intentar l’Everest. Mesura valenta i necessària”  Ferran Latorre @ferranlatorre

“This Picture by @nimsdai was taken yesterday in the final Ridge to Everest sumit. The first reaction was sadness. I belive in climbing by fear means and that we should elevate ourselves to mountanin dificulties and not downgrade the mountain to our capacities. But every person has it’s own motivations ans goals to climb mountains. Not everybody accepts to take the engagement and preparation that requires to climb alpine style or without shortcuts. And Nepal economy is happy about that...” Kilian Jornet (vegeu fil complet a @kilianj

Ves al prestatge d'esports

27/05/2019 11:53h