Mor l'expresident del Barça Josep Lluís Núñez
Mor l'expresident del Barça Josep Lluís Núñez

Josep Lluís Núñez Clemente va morir dilluns als 87 anys d'edat. Empresari de la construcció d'èxit als anys 60 i 70, va arribar a una gran notorietat pública quan va guanyar les eleccions a la presidència del Barça l'any 1978 i es va mantenir com a president de l'entitat blaugrana fins a l'any 2000.

Núñez va desaparèixer de l'escena pública un cop retirat de la presidència del Barça, fins que l'any 2014 va ser condemnat a dos anys i dos mesos de presó per un delicte fiscal i va complir part de la pena a la presó de Quatre Camins. 

El president més longeu a la història del club va ser també el que més títols va guanyar al capdavant de l'entitat: fins a 140 comptant totes les seccions del club. Reconegut per la seva gestió econòmica, se li atribueix una important modernització de l'entitat.

El seu primer títol de futbol va ser la Recopa d'Europa del 1979 i la primera Lliga es va resistir fins a l'any 1985, amb Terry Venables a la banqueta, i després de 14 anys de sequera. Sota el seu mandat i amb Johan Cruyff a la banqueta, el Barça va guanyar la primera Copa d'Europa (1992). El seu enfrontament obert amb el tècnic holandès va donar un to agre als seus últims anys de mandat. Núñez va decidir plegar l'any 2000.

Ves al prestatge d'esports

04/12/2018 12:30h