El temps passa i els campionats canvien
El temps passa i els campionats canvien

La competició més important de l'estiu de 2018 ha estat el Campionat del Món de futbol. Però el temps passa i un cop acabat aquest esdeveniment, es van celebrar alguns campionats europeus absoluts i juvenils de diferents esports. Era estrany, es tractava de diferents esports encara que sempre es disputaven a Glasgow.

Pots imaginar-te aquesta situació. Relaxa't una tarda d'estiu davant la televisió i van connectant amb els campionats d'Europa de diferents esports però aquests sempre se celebren a la mateixa ciutat : Glasgow. Si desconeixes el veritable motiu d'aquesta situació pensaràs que és una gran casualitat que tot es faci al mateix lloc.

L'explicació és molt senzilla. Una organització de televisions europees ha auspiciat aquesta reunió de campionats europeus que consten de sis esports diferents i un que no ha pogut estar per poc ja que l'atletisme s'ha fet a Berlin però s'unirà al pack d'aquí quatre anys a la segona edició d'aquests campionats europeus.

Rem, natació, ciclisme, gimnàstica, triatló i i golf han format part del programa d'aquesta nova competició. En el futur és molt probable que tingui més força que els propis Jocs europeus.

Els canvis segueixen, no s'aturen aquí. I afecten al futbol també a nivell europeu. Amb l'idea de reduir els amistosos entre seleccions nacionals s'ha creat la nova Lliga de les Nacions on els equips s'enquadren en 4 nivells diferents segons la seva fortalesa. El nivell A assegura grups de 3 seleccions amb enfrontaments de bon nivells com els que tindrà Espanya durant la primera meitat de setembre, amb Croàcia i Anglaterra. I haurà un guanyador absolut del grup A i ascensos i descensos entre les quatre categories existents : A, B, C i D.

És temps de canvis a l'esport d'alta competició. 

Ves al prestatge d'esports

 

01/09/2018 13:28h