Guies de lectura

Una cambra pròpia: un passeig per la literatura feminista.

El feminisme és el despertar de l'esperit crític de la dona que reivindica el seu lloc d'igualtat a la societat. La literatura escrita per dones ha anat denunciant l'eix de l'asimetria de rols entre homes i dones.

Amb aquesta guia podreu fer un recorregut per les autores feministes més reconegudes des de finals del segle XIX, com Virginia Wolf, passant per la Simone de Beauvoir o Sylvia Plath, però sobretot per les escriptores catalanes de tots els temps.

Aquí teniu disponible la guia.

Guia creada per:
  • Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré

Data de creació: 19/06/2012

Última actualització: 05/11/2021

Un passeig per la literatura feminista


Autoria: Dones en xarxa

Dones en Xarxa és una associació catalana sense ànim de lucre, d'àmbit estatal, que pretén fomentar l'ús d'Internet entre les dones per tal de reduir la fractura digital de gènere. Entre els seus principals projectes es troba Femitic, La Carla et parla de sexe, Còctels & Blocs, Dones Emprenedores en Xarxa i Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes.

Autoria: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Ofereix informació sobre la igualtat de gènere: àmbits d'actuació, El Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i els Serveis que ofereix.

Autoria: Generalitat de Catalunya

L'Institut Català de les Dones està adscrit al Departament de Benestar Social i Família, que a més de les polítiques socials agrupa les polítiques transverals de dones, d'infància i adolescència, de joventut, de família, i d'immigració. L'objectiu fonamental és treballar amb més eficàcia per afegir accions innovadores i preventives dins de les polítiques socials. En aquest sentit, una de les prioritats fonamentals és la incorporació transversal de la perspectiva de gènere en totes les polítiques socials, per evitar qualsevol forma de discriminació.

Torna a l'inici