Guies de lectura

Guia Maresme 2004: Plats del Maresme : les receptes de la comarca poble a poble

Guia Maresme 2004: Plats del Maresme : les receptes de la comarca poble a poble

Les Biblioteques Municipals del Maresme: les de la xarxa de la Diputació i les de la xarxa de la Generalitat, amb motiu de l'Any Gastronòmic, hem volgut adherir-nos celebrant-ho amb aquest recull de receptes de les nostres poblacions.

Volem obrir una porta a la cerca documental, a la tradició oral i a la investigació local, dins d'aquest camp a la nostra comarca, posant a l'abast del públic de les biblioteques aquesta simple eina, amb la il·lusió que això doni pas a un treball més rigorós.

Cada biblioteca ha fet el seu treball de recerca: uns dins de la documentació citada, altres les han facilitat personalitats del gremi de la restauració de la localitat i, d'altres han estat recopilades a través de la tradició oral.

Quan obriu la guia, trobareu ordenades alfabèticament per pobles, les receptes dels plats que cada localitat ha considerat que eren els seus plats típics. A continuació les citacions bibliogràfiques del fons de col·lecció local de cada biblioteca i, a sota d'aquestes, la indicació d'on es pot localitzar el document.

El servei de préstec interbibliotecari, de les biblioteques que treballen en xarxa, us facilitarà la consulta i préstec de qualsevol d'aquests documents.

Amb aquesta guia podreu gaudir dels llibres sobre la cuina del Maresme i dels autors que són del Maresme i que escriuen sobre la gastronomia en general.

Us invitem, doncs, que proveu l'elaboració d'aquests plats a la vostra cuina.

Bona lectura i bon profit!

Biblioteques Municipals del Maresme, 2004

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guia creada per:

Data de creació: 21/09/2014

Última actualització: 27/05/2022

Mitjana (0 Vots)