Guies de lectura

Thrillers de suspens

Thrillers de suspens

El thriller (anglicisme, del verb to thrill, "estremir-se") és un gènere artístic present en la literatura, el cinema i la televisió, i que es subdivideix en nombrosos subgèneres. La característica comuna de les obres que pertanyen a aquest gènere és d'intentar provocar en l'espectador o el lector una tensió o angoixa psicològica.

Aquest efecte s'aconsegueix sovint a través de certs estereotips, com la utilització de seqüències filmades al ralentí, una acció constant, un heroi dotat de múltiples recursos... S'utilitza abundantment el suspens (en el cinema, un "thriller" pot ser considerat com a sinònim de "pel·lícula de suspens"): sovint, les intrigues secundàries contraresten el desenvolupament de la principal, es fan seguir pistes falses i hi ha nombrosos girs argumentals inesperats. El cineasta Alfred Hitchcock és sovint considerat com "el mestre" del gènere.

Definició extreta de Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.

A la biblioteca us hem preparat una guia amb els millors thrillers que podeu trobar a la nostra col·lecció. Els hem classificat per subgèneres com ara thrillers psicològics, thrillers de terror o thrilles policíacs. 

Descarrega PDF

 

 

Guia creada per:
  • Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans

Data de creació: 06/08/2015

Última actualització: 06/08/2015

Torna a l'inici