Guies de lectura

Any Internacional dels Camèlids 2024

Any Internacional dels Camèlids 2024

Una celebració molt lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb la fam, l’erradicació de la pobresa extrema, l’empoderament de les dones i la utilització sostenible dels ecosistemes terrestres.

Una oportunitat per conscienciar sobre el potencial no explotat d’aquestes espècies (camells, camells bactrians, dromedaris, alpaques, guanacs i vicunyes) i animar a fer inversions i investigacions al respecte per desenvolupar capacitats, pràctiques i tecnologies innovadores. I fer valdre també la funció dels camèlids al món: la capacitat que tenen per generar resiliència davant el canvi climàtic; i com contribueixen a la seguretat alimentària, la nutrició i al creixement econòmic per a moltes comunitats del món, a més de la seva rellevància social i cultural.

Una guia adreçada a tots els públics i que ofereix dos perfils diferenciats. D’una banda, seran els camèlids els protagonistes dels contes, a través dels quals els infants viuran aventures, creixeran com a persones i descobriran moltes coses sobre els camèlids, i en general, gaudiran de la lectura. D’una altra banda, es presenta una mostra representativa sobre el desenvolupament sostenible per sensibilitzar-los en tenir cura i estimar el nostre planeta, i contribuir a una cultura sostenible. I per als adults, s’ofereix una selecció de documents d’economistes i persones compromeses amb el medi ambient i el futur de la nostra espècie per crear debat i reflexió,  i altres d’interès sobre els camèlids.

 

Guide created by:

Date created: 04/04/2024

Last updated: 06/05/2024

Contes per a infants de 4 a 7 anys



Back to top