Guies de lectura

Nascuts per llegir: No tinc gana

Nascuts per llegir: No tinc gana

Nascuts per Llegir (NPL) és un programa que promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys, creant experiències emotives i positives vinculades al llibre i fent d'aquest una eina de comunicació entre pares i fills.

Per tal d'aconseguir-ho, implica a les famílies, els bibliotecaris i els professionals de la Salut dels centres d'Atenció Primària.

Guia creada per:

Data de creació: 27/02/2024

Última actualització: 03/05/2024

 Baby-led weaning :
Baby-led weaning :
Prats, Begoña  
Barcelona : Grijalbo, 2017
 Come, bebé :
Come, bebé :
Bajraj, Graciela  
Barcelona : Alba, 2011

Quan neix un nen una de les majors preocupacions és la seva alimentació, que sigui nutritiva amb vitamines però, alhora, equilibrada i natural. A partir dels quatre mesos és quan cal canviar la seva dieta tot introduint nous aliments. Graciela Bajraj ens ofereix els seus savis consells per ajudar-nos en aquests moments, a més, d'unes suculentes receptes perquè qualsevol nadó creixi fort i sa. 

 Comer, amar, mamar :
Comer, amar, mamar :
González Rodríguez, Carlos , González Rodríguez, Carlos. , González Rodríguez, Carlos. , González Rodríguez, Carlos. , González Rodríguez, Carlos. , González Rodríguez, Carlos. , González Rodríguez, Carlos.  
Madrid : Temas de Hoy, 2009
 El Niño ya come solo :
El Niño ya come solo :
Rapley, Gill , Murkett, Tracey , Murkett, Tracey  
Barcelona : Medici, cop. 2012

Manual per introduir als pares en la tècnica del "baby-led weaning", que significa "deslletament guiat pel nadó". Es tracta d'introduir els sòlids a l'alimentació del nadó, permetent que sigui el propi nadó qui dirigeixi la dieta.

De la mà de Gill Rapley, llevadora, nutricionista i directora adjunta dels Hospitals Amics dels nens de la UNICEF al Regne Unit, aconseguirà oblidar-se dels purés, dels termos i de les culleres especials per a nadons. 

 La Filomena els fogons remena :
La Filomena els fogons remena :
Llargués, Josefina  
Valls : Cossetània, 2015
 La Revolución de las madres :
La Revolución de las madres :
Gutman, Laura  
Barcelona : RBA, 2009
 Mi niño no me come :
Mi niño no me come :
González Rodríguez, Carlos  
Madrid : Temas de Hoy, 2011
 Se me hace bola :
Se me hace bola :
Basulto, Julio  
Barcelona : Debolsillo, 2013
 ¿Pecho o biberón? :
¿Pecho o biberón? :
Gimeno, Mar , Frontera, Pedro , Frontera, Pedro  
Madrid : Síntesis, DL 2015

Mar Gimeno és llicenciada en Farmàcia i experta en nutrició i Pedro Frontera és doctor en Medicina, ha estat cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari "La Fe" de València i professor de Pediatria a la Universitat de València.
El llibre està dedicat a l'alimentació de la dona embarassada i del nadó fins els sis mesos. Adreçat a mares i pares i a professionals de la salut, explica de manera científica i objectiva, amb dades actuals, les característiques i les propietats dels dos tipus d'alletament.

Torna a l'inici