Guies de lectura

Pel·lícules amb Oscar

Pel·lícules amb Oscar

La història dels Oscars de Hollywood és llarga i no sempre ha gaudit de l'atenció dels mitjans de comunicació mundials. Al principi les seves estrelles no eren tan conegudes, no hi havia catifa vermella ni desfilades amb ostentosos vestits. La gala consistia simplement en un tranquil sopar i els guanyadors es coneixien per endavant.

La primera cerimònia va tenir lloc durant un banquet celebrat al Blossom Room del Roosvelt Hotel de Hollywood. Van assistir 270 persones. Durant els primers anys es van seguir celebrant banquets en diferents hotels de Los Angeles. Va ser a partir de 1942, a causa de l'augment d'assistents, que es van fer impossibles els banquets i el lliurament dels premis es va traslladar als teatres, on se segueixen celebrant. Des de llavors els Oscars han crescut inexorablement tan en audiència com en categories.

En aquesta guia trobaràs una àmplia selecció de pel·lícules que han obtingut un o més Oscars classificades per dècades, ordenades de més a menys actuals, amb una petita sinopsi i la llista dels guardons que va aconseguir cada film.

Descarrega PDF

 

 

 

Guia creada per:
  • Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans

Data de creació: 18/02/2015

Última actualització: 19/02/2015

Torna a l'inici