Guies de lectura

Obres guanyadores del Premi de poesia Gabriel Ferrater

Obres guanyadores del Premi de poesia Gabriel Ferrater

El Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, també conegut com a premi Gabriel Ferrater és un premi de poesia en llengua catalana per a obres inèdites. Creat el 2001 per rememorar el poeta Gabriel Ferrater, es convoca anualment per l'Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, i compta amb un jurat de prestigi.

Les obres han de ser en conjunt inèdites i provenen de les diverses parts del territori en llengua catalana.

Més informació aquí.

Guia creada per:

Data de creació: 17/06/2022

Última actualització: 26/05/2023

Seccions de la guia

Obres guanyadores


 A l'encesa
A l'encesa
Roig i Antó, Albert  
Barcelona : Edicions 62, 2007

Premi 2007. Compilació de poemes sorgits de diversos treballs i vivències escrites al Brasil, segona casa de l’autor, on es consolida la maduresa del poeta.

 A l'enforcall
A l'enforcall
Gómez, Francesc J.  
Barcelona : Edicions 62, octubre del 2019

Premi 2019. Llibre amb diverses capes de lectura que enlluerna per la forma que reprèn la tradició trobadoresca amb ressons explícits de clàssics antics i moderns.

 Animals d'hivern
Animals d'hivern
Baltasar, Eva  
Barcelona : Edicions 62, 2016

Premi 2015. Segons el jurat que li ha concedit el premi, l’obra poètica d’aquesta autora oscil·la entre els gèneres filosòfic i confessional, amb una recreació constant d’una poètica lèsbica del cos.

 Boques en calma ;
Boques en calma ;
Targa, Adrià , Targa, Adrià. , Targa, Adrià.  
Barcelona : Edicions 62, 2010

Premi 2010. Poemari d’un autor molt jove del qual el jurat ha destacat la seva “poesia rica d’elaboració, plena de coses a dir, clara i obscena”.

 Bratislava o Bucarest
Bratislava o Bucarest
Ollé, Manuel  
Barcelona : Edicions 62, 2014

Premi 2013. Un sol poema de 650 versos que vol ser una exploració de la pròpia consciència perquè el lector mediti sobre el seu propi pensament.

 De dalt i de baix
De dalt i de baix
Garcia Porres, Yannick  
Barcelona : Edicions 62 [etc.], 2003

Premi 2003. Recull de poemes sobre les petites grans coses des de la perspectiva d’un autor que absorbeix i transmet sense filtres tot allò que l’inquieta.

 Deshora
Deshora
Puigdefàbrega, Joan  
Barcelona : Edicions 62, 2017

Premi 2016. El poemari reflexiona sobre com les persones ens relacionem amb el món i amb nosaltres mateixos a través de la paraula.

 El Caire Formentera
El Caire Formentera
Rebassa, Carles  
Barcelona : Edicions 62, octubre del 2022
 El Càcol
El Càcol
Domènech Ponsatí, Josep  
Barcelona : Edicions 62, 2015

Premi 2014. Un llibre descarnat i refinat, ple d’una poesia radical que parla de temes que sovint els poetes solen deixar fora dels seus versos.

 Els Mots encreuats
Els Mots encreuats
Garcia Garay, Anna  
Barcelona : Edicions 62, 2012

Premi 2012. Una obra on s'hi entrellacen l'amor i el desamor, la quotidianitat i la reflexió vital per teixir un poemari amb al·lusions constants al llenguatge i als elements que el conformen.

 Felanitx
Felanitx
Gomila, Andreu  
Barcelona : Edicions 62, octubre del 2020

Premi 2020. Poemari dividit en dues parts: la primera evoca el temps passat a Felanitx, espai d’arrelament i creixement, que contrasta amb els poemes de format més breu de la segona part.

 Fourmillante: novel·la coral en vers
Fourmillante: novel·la coral en vers
Llauger, Miquel Àngel  
Barcelona : Edicions 62, 2018

Premi 2018. 60 poemes, escrits tots ells en decasíl·labs, on cada poema s’enllaça amb el següent a través d’algun incident o personatge en el transcurs de 24 hores en la vida d’una ciutat.

 La Caça de l'home
La Caça de l'home
Balasch, Albert  
Barcelona : Edicions 62, 2009

Premi 2009. Una reflexió sobre el llenguatge i la cerca d’identitat a través del vers. Una reescriptura molt personal de la tragèdia de Shakespeare, El rei Lear

 La Pau del cranc
La Pau del cranc
Romera, Marc  
Barcelona : Edicions 62 [etc.], 2002

Premi 2002. El poeta, filòleg, narrador i editor Marc Romera aconseguí amb aquesta obra guanyar el I Premi de Poesia de Sant Cugat en memòria de Gabriel Ferrater 2002

 Mamut
Mamut
Virgili, Enric  
Barcelona : Edicions 62 [etc.], 2004

Premi 2004. Un poema unitari que s’estructura en diferents seqüències de versos heptasíl·labs en que l’autor reflexiona sobre l’individu, la supervivència i la mort.

 Missa pagesa
Missa pagesa
Miquel, Dolors  
Barcelona : Edicions 62, 2006

Premi 2006. Poemari que presenta una clara i dura crítica als valors de la societat hipòcrita en què, segons l’escriptora lleidatana, vivim.

 Una Certa penombra
Una Certa penombra
Ibàñez i Ros, Antoni  
Barcelona : Edicions 62 [etc.], 2005

Premi 2005. Obra de prosa poètica escrita en una sola peça, una estreta columna, que segons l’autor simula un riu que com la vida flueix amb canvis i inflexions.

 Una Pedra sura
Una Pedra sura
Subirana, Jaume  
Barcelona : Edicions 62, 2011

Premi 2011. A l’ombra d’una citació inicial de Charles Simic sobre l’aparent impossibilitat d’escriure poesia, l’autor hi aplega un seguit de versos que combinen lleugeresa i densitat, trànsit i permanència.

 Vent a la mà
Vent a la mà
Dachs Clotet, Carles  
Barcelona : Edicions 62, octubre del 2021

Premi 2021. Tercer volum de versos de l’autor que deixa empremta en el lector per la riquesa plural del conjunt, el seu rigor formal i la força poètica amb què s’hi expressen emocions i idees.

Torna a l'inici