Guies de lectura

Yo sí te conozco. Las voces que importan

Yo sí te conozco. Las voces que importan

A quatre anys de la seva fundació, el Programa Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic, fa balanç sobre la seva curta història, comptada des de les veus de les persones protagonistes.

Mèxic és un dels països més perillosos per a exercir el periodisme. L’any 2019 va tancar amb almenys 10 persones periodistes assassinades per exercir el seu treball. En aquesta conjuntura, el 2017 neix el Programa Municipal d’Acolliment Temporal Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic per a donar refugi temporal a periodistes de Mèxic en situació d’amenaça i risc. Un equip de treball que des de la Taula per Mèxic executen en comunicació constant amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb altres organitzacions com ExilAluna Acompañamiento PsicosocialPeriodistas de a PieArticle 19 o CIMAC Noticias.

A quatre anys de la seva fundació, aquest Programa fa balanç sobre la seva curta història, comptada des de les veus de les persones protagonistes. Un homenatge al periodisme compromès i a les persones voluntàries que treballen pels drets humans a Mèxic des de Barcelona. Podeu descarregar-vos l’informe en el següent enllaç.

A més, a Biblioteques de Barcelona, podeu trobar un seguit de documents que donen testimoni, tant de la violació de drets humans a Mèxic, com de les dificultats d’exercir el periodisme en zones de conflicte. Un recomanem una selecció.

Accés a la guia en format PDF.

Guia creada per:
  • Barcelona - Sant Andreu. Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero

Data de creació: 18/03/2022

Última actualització: 11/07/2022

Torna a l'inici