Guies de lectura

Guia de lectura Enric Casasses

Guia de lectura Enric Casasses

Enric Casasses

Nascut en ple franquisme, és poeta, autor d’una obra genuïna inclassificable d’influències heterogènies, rapsode de prolífica activitat recitadora, traductor i col·laborador amb diverses editorials.

Els seus primers llibres daten de principis dels 70 i, amb el temps han anat assolint reconeixement dins del panorama poètic català.

La seva obra es pot considerar transgressora, mentre que els seus espectaculars recitals han contribuït a la vivència de la poesia fora dels llibres. Es caracteritza per utilitzar una poesia molt sonora, jugant amb els fonemes.

L’autor explica sintèticament la seva carrera: “fer les coses lentament, que anessin sortint, m’ha anat molt bé. Els escenaris i els recitals vaig començar-los als trenta anys; a publicar llibres, als quaranta. I, als cinquanta, a fer de literat i exhumar cadàvers literaris”

La seva poesia beu de diverses fonts: de la cultura rock dels anys setanta a la mística dels romàntics anglesos, als alternatius nord-americans, dels moviments avantguardistes europeus als poetes barrocs.

Cassasses recita en innumerables ocasions, participa en diverses antologies i col·labora a moltes revistes, incloent-ne de caire més minoritari. Ha mantingut la seva activitat articulista en diversos diaris de gran tirada.

Ell mateix ha definit alguns dels seus poemaris amb fórmules tals com “versos inèptics”, “prosa retallada”, “poemes en prosa amb estirabot”, “versos lliures i sonets”.

L’any 2012 va rebre el Premi Nacional de Literatura, en reconeixement de la seva trajectòria, per contribuir decisivament a renovar i a enriquir el panorama de la lírica catalana contemporània.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Guia de lectura Enric Casasses (ISSUU)

 

 

Guia creada per:
  • Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi. Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Data de creació: 14/03/2022

Última actualització: 14/03/2022

Torna a l'inici