Fons especials

CENTRE INTERÈS. Famílies. - Vilanova del Vallès. Biblioteca Contravent
CENTRE INTERÈS. Famílies.

El Centre d'Interès Famílies és un centre d’interès dirigit a totes les famílies amb fills i filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada en el món infantil.

El Centre d'interès  està situat l’àrea infantil de la biblioteca per facilitar la consulta de documents a mares i pares quan acompanyen als seus fills.  

Ofereix informació relacionada amb els infants, a través de fons documental de temàtiques diverses:

  • EMBARÀS, PART I NADÓ. Temes que engloben l'embaràs, el part i el nadó fins al primer any de vida. Sobre l'alletament, el pospart i l'elecció del nom del nadó.
  • ALIMENTACIÓ. En aquest apartat hi podeu trobar tipus d'alimentació, mètodes per aprendre a menjar, dietes, etc.
  • SALUT. Aquesta secció inclou informació que tracta la higiene, la prevenció d'accidents i malaties, trastorn de la son, massatges, sexualitat, drogues, necessitats educatives especials, primers auxilis, autisme, etc.
  • LLEURE. Temes relacionats amb jocs, cuina, cançons, excursions, viatges amb nens, esports, dansa, música, etc.
  • APRENDRE I EDUCAR. Qüestions relacionades amb l'aprenentatge a l'escola, acasa i temps de lleure. Pautes per a l'educació i adquisició d'hàbits: bolquers, ús d'orinal. Normes, disciplina, càstigs, deures, foment de la lectura i tractament de les noves tecnologies: videojocs, mòbils.
  • ENTORN FAMILIAR. En aquest apartat hi podeu trobat temes relacionats amb els diversos tipus de famílies , adopcions, arribada d'un germà, bessons, avis, conciliació familiar, etc.
  • CRÉIXER. Documents sobre les etapes del creixement, el desenvolupament físic, psicològic i social de des les primeres edats fins a l'adolescència.
  • PSICOLOGIA. Informació per entendre el comportament dels infants. Tractament de les emocions, les pors, gestionar una pèrdua o el dol, somnis, bullyng, etc. Tractar el divorci o la sepració des de el punt de vista que pugui afectar psicològicament a l'infant.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Temes:
Etiquetes: infants, infants adoptats, infants pares educació, jocs infantils, medicina maternoinfantil, psicologia infantil