Fons especials

Fons Masoliver

Juan Antonio Masoliver és un dels perfils literaris més originals i irreverents de la literatura en espanyol de la segona meitat del s. XX i principis del XXI. Crític literari de referència, narrador sense concessions i destacat poeta del coneixement, també ha desenvolupat una notable trajectòria com a docent a Anglaterra i Catalunya.

Amb el nom Fons Masoliver, el llegat documental i personal generat comprèn un volum aproximat d'un miler d'obres, entre les quals destaca una important col·lecció de la producció d'autors amb un paper rellevant en la literatura de la postguerra, obres utilitzades per a l'estudi personal de l'autor amb anotacions i dedicatòries, articles, correspondència amb altres escriptors i un fons audiovisual.

Per la seva rellevància per al municipi, l’Ajuntament té inclòs, dintre de les activitats de promoció del patrimoni, el recorregut Masoliver,  dins de l’activitat “Els ulls de la memòria del Masnou”. Es tracta d’una passejada per la vila a través de l’obra literària, narrativa i poètica de l’escriptor, que passa pels indrets del municipi que han esdevingut referència geogràfica i espacial en l’obra narrativa i poètica de Juan Antonio Masoliver.

Amb aquest espai, Masoliver compleix el seu desig de contribuir socialment al municipi a través de la difusió del seu fons documental, el qual està a disposició de la ciutadania en un espai que en garanteix la preservació.

Temes: Literatura
Etiquetes: j.a. masoliver, juan antonio masoliver