Fons especials

Centre d'interès Desenvolupament Personal - Granollers. Biblioteca Can Pedrals
Centre d'interès Desenvolupament Personal

Té com objectiu principal oferir informació per ajudar a l'individu a dotar-se d'eines per millorar el seu benestar personal a diferents nivells i punts de vista.

El Centre d'Interès (CI) s'ha constituït a l'entorn de nou grans temes. Per definir els diferents apartats s'han escollit títols i lemes directes, fàcils i entenedors per despertar l'interès i la curiositat del públic general.

1. Viure d'una altra manera

La societat està canviant de forma vertiginosa. Coneix les diferents tendències socials que estan apareixent arreu del món en resposta als nous reptes que això genera.

Aquest apartat inclou els documents que parlen dels diferents posicionaments personals davant els models de vida actuals. Recull tendències vigents com ara evitar la vida accelerada, l'estrès i l'ansietat (temes com slow live, slow food, etc.).

2. Mens sana in corpore sano

Per sentir-nos bé res millor que un entorn propici i saber com establir una bona relació amb el cos i les  emocions. 

Llibres sobre salut, teràpies naturals i alternatives. Per aconseguir l'equilibri i el benestar emocional.

3. Cara a cara amb les emocions

Aprenem a descobrir perquè som com som i a gestionar les emocions per tal que juguin al nostre favor.

Ajudar a l'autoconeixement de l'individu. D'on sorgeixen les nostres emocions i perquè ho fan, com condicionen els nostres comportaments i la nostra manera de veure el món i els altres.

4. Aconsegueix allò que vols

Els reptes s'aconsegueixen pas a pas. Definim objectius, aprofitem fortaleses i minimitzem debilitats.

Documents que ajuden al compliment de les possibilitats i aspiracions personals. Com superar les barreres psicològiques per aconseguir els objectius que es planteja un mateix en qualsevol àmbit: personal, laboral, social, etc.

5. M'entens?... Tens tenc perquè t'expliques

Aconseguir una bona interacció comunicativa amb els altres no té secrets si saps com transmetre amb eficàcia allò que vols i estàs obert a les necessitats de l'entorn.                

Habilitat per expressar els sentiments, les emocions o els pensaments propis de manera positiva, lliure i amb seguretat, sense negar els drets dels altres i sense que els altres vegin en aquestes expressions conductes agressives.

6. Pols oposats

Iguals... però diferents. Les relacions de parella a debat

Relacions entre homes i dones. Tòpics. Manuals d'interacció. Propostes per millorar el vincle de parella, consells per una relació constructiva, com millorar les dificultats de comunicació en la parella, etc.

7. Mira endavant!

Recursos davant de situacions difícils i d'inici de noves etapes.

Superació de situacions de patiment i d'adversitat. Situacions límit per temes diversos: dol, atur, ruptura de relacions. Inici de noves etapes i com afrontar el futur amb optimisme.

8. Ja n'hi ha prou!

La conquesta de la nostra dignitat i l'exercici de la llibertat comença per dir no a les situacions d'abús.

Documents que ajuden a encarar i obtenir recursos personals en cas de violència i situacions d'abús en tots els àmbits: bullingmoobing, maltractament psicològic, violència de gènere, etc.

9. Una utopia... la felicitat

Com es pot aconseguir la felicitat? En què consisteix? És realment possible o és una utopia?

Documents sobre la felicitat com a concepte filosòfic i teòric. Inclou teories de filosofia antiga i moderna: Sèneca, etc. La noció de felicitat com a filosofia de vida entorn la seva cerca. 

Temes: Psicologia
Etiquetes: desenvolupament personal