Fons especials

Fons Joan Oliver

Fons especial en homenatge al poeta, dramaturg, traductor i periodista Joan Oliver. Comprèn la seva obra, així com biografies i estudis.

 

Joan Oliver

Joan Oliver va ser dramaturg, poeta, prosista, traductor i periodista, i es considera un dels cinc poetes catalans més importants del segle XX. Ocupava el quart lloc d'una família d'onze germans, dels quals va ser l'únic supervivent. D'aquí va prendre el pseudònim de Pere Quart, que va fer servir per a la seva obra poètica. Alguns dels seus poemes han estat musicats per cantautors com Lluís Llach (Corrandes de l'exili), Joan Manuel Serrat (Infants), Raimon (Una vaca amb un vedellet en braços) o Ovidi Montllor.

La biblioteca conserva un fons dedicat a aquesta personalitat, de la qual porta el nom. L'identificareu amb la signatura "JO" en el llom dels documents. Aquest fons està situat a la tercera planta.

Per tal d'ampliar la informació sobre l'autor, hi ha a la vostra disposició un dossier i una guia de lectura sobre el fons especial Joan Oliver.

Us recordem que a la biblioteca hi ha un lloc permanent de record a la figura de Joan Oliver, al costat de la col·lecció local de la tercera planta. S'hi recullen obres en diversos formats i de diferents èpoques.

Temes: Art i cultura, Literatura
Etiquetes: