Fons especials

La Rambla

La biblioteca, aprofitant la seva ubicació al passeig més famós de Barcelona, disposa d'un centre d'interès dedicat a la Rambla. Hi trobareu documents que tracten de diferents aspectes, com ara la història, l'arquitectura, la literatura, la cuina o les entitats i els llocs emblemàtics que es poden trobar al llarg del seu recorregut. A més, també hi ha documents en diferents suports d'autors que s'han inspirat en aquest entorn urbà. A través d'aquest fons descobrireu tot allò que ha format la seva essència al llarg de la història de la ciutat.

Es disposa d'una guia, actualitzada periòdicament, on apareixen tots els documents que hi ha a la biblioteca sobre la Rambla.

Com a homenatge a aquest entorn s'ha dut a terme una intervenció gràfica a la biblioteca, La Rambla de les lletres, que a través d'una selecció de textos literaris té la intenció d'evocar, mitjançant la veu de diferents autors, el caràcter gairebé mític de la Rambla com a lloc de llibertat i esbarjo a l'imaginari col·lectiu tant dels barcelonins com dels estrangers.

Temes: Història local, Art i cultura
Etiquetes: rambla