Activitats

Parlem amb Mario Calabresi

Presentació. A càrrec de Mario Calabresi i David Guzmán. Dimecres 31 de maig, a les 18.30 h, a la B. Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles.

L’autor conversarà amb el periodista cultural David Guzmán sobre Salir de la noche (Libros del Asteroide).

En un llibre que ha sacsejat Itàlia, Mario Calabresi investiga els fets que van envoltar l'assassinat del seu pare i narra les conseqüències que va tenir per a la família. El matí del 17 de maig de 1972, l'arma que apunta per l'esquena el comissari Luigi Calabresi canviarà la història d'Itàlia, que s'endinsarà en un dels períodes més foscos, els anys de plom. Els dos trets d’aquesta pistola alteraran el curs dels esdeveniments polítics i transformaran radicalment la vida d’una dona i els seus tres fills petits.

En una obra sincera i commovedora que ha venut centenars de milers d'exemplars a Itàlia, el periodista Mario Calabresi, fill de Luigi Calabresi, investiga el cas del seu pare, assassinat després de ser acusat falsament de defenestrar des del seu despatx a la comissaria de Milà l’anarquista Giuseppe Pinelli. L'autor explora amb lucidesa aquells anys marcats per la violència i relata l'assetjament brutal a què va ser sotmès el seu pare mentre rememora les conseqüències de l'assassinat a la seva vida i a la de la seva família.

Mario Calabresi (Milà, 1970) és escriptor i periodista. Ha estat director dels diaris La Stampa i La Repubblica i ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen Salir de la noche (2007; Libros del Asteroide, 2023), que va ser un fenomen literari al seu país, La fortuna non esiste (2009), Cosa té accese le stelle (2011), Non temete per noi, la nostra vita sarà maravigliosa (2015) i La mattina dopo (2019).

Hi col•labora: Libros del Asteroide.

Accés lliure fins a exhaurir les places (aforament limitat).

Data
31/05/2023
Hora
18:30 h
Tipus de públic
Tots els públics
Lloc
Tipus d'activitat
Presentació de llibres