Activitats

Exposició “Regions imaginàries, un viatge per geografies literàries”

Fins a quin punt la ficció pot modificar la realitat, alterar-la o influir-hi? En quina mesura una geografia concreta pot ser la base real d’un món fantàstic? La mostra “Regions imaginàries, un viatge per geografies literàries” se submergeix en les possibles geografies d’algunes de les regions imaginàries més cèlebres de la literatura universal. Del Macondo de Gabriel García Márquez a la Región de Juan Benet, de la Santa María de Juan Carlos Onetti a la Comala de Rulfo, l’exposició és un itinerari teixit a partir de la mirada de fotògrafs que han buscat en la realitat els universos esmentats, de cartografies detallades d’aquestes geografies inexistents i de bitàcoles de viatges.

Biblioteques de Barcelona i l’Associació Regiones Imaginarias han volgut fer un recorregut per aquestes deu regions mítiques, destacades al llibre 'Regiones imaginarias: en busca de los lugares míticos de la literatura', publicat per Ediciones Menguantes el 2022. Regions que, lluny de ser merament imaginàries, existeixen de múltiples formes i nien en la imaginació dels qui s’hi van deixar travessar.

Del 20 de juliol al 15 d’octubre. Biblioteca Jaume Fuster

Inauguració de l’exposició:
Dijous, 20 de juliol, a les 18.30 hores.
Amb la presència de Luis Fernández Zaurín, Guillermo Barberà, Marta Calvo i Gabi Martínez.

Activitats paral·leles

Geografia de l’inexistent
Dilluns, 18 de setembre, a les 18.30 hores

El debat abordarà tant els processos creatius de construcció de mons imaginaris a partir de territoris reals, com el naixement de geografies, cartografies i mapes tangibles de llocs inexistents.

La realitat de la ficció
Dilluns, 2 d’octubre, a les 18.30 hores

La sessió s’endinsarà en les característiques de les regions que van inspirar les diferents regions imaginàries de l’exposició.  Característiques físiques, humanes, literàries, màgiques.

Trànsits
Dilluns, 9 d’octubre, a les 18.30 hores

La sessió versarà sobre la influència que les regions imaginàries de la literatura tenen als territoris que les van inspirar. La pregunta de fons és fins a quin punt la ficció pot modificar la realitat, alterar-la o influir-hi.

Data
20/07/2023 - 15/10/2023
Hora
18:30 h
Tipus de públic
Adults
Lloc
Barcelona - Gràcia. Biblioteca Jaume Fuster
Com arribar

Plaça Lesseps, 20-22
08023 Barcelona

Tel: 933 684 564
b.barcelona.jf@diba.cat
Tipus d'activitat
Exposició
Mitjana (0 Vots)