Activitats

Parlem amb Fermín Muguruza i Susanna Martín

Els autors conversaran amb la periodista Mònica Terribas sobre el seu còmic Black is Beltza: Ainhoa, que forma part del nou projecte transmèdia de Fermín Muguruza

Ainhoa neix de miracle a La Paz, Bolívia, després de morir la seva mare en un suposat atemptat parapolicial. Viu a Cuba fins al 1988, moment en què amb 21 anys comença un viatge iniciàtic amb el País Basc com a primera destinació per conèixer la terra de Manex, el seu pare. En ple conflicte repressiu, coneix la Josune, una periodista compromesa, i la seva colla d'amigues i amics. Quan el nuvi de la Josune mor a causa d’una sobredosi d'heroïna, aquesta decideix acompanyar l’Ainhoa en el seu viatge, que les portarà fins a Beirut, Kabul i Marsella. Són els darrers anys de la Guerra Freda i totes dues s'endinsaran en el món fosc de les xarxes del narcotràfic i dels seus estrets vincles amb les trames polítiques.

Fermín Muguruza (Irun, 1963) és, entre altres moltes coses, músic i director de cinema, i una de les figures més influents i carismàtiques del panorama cultural basc. Al costat del seu germà Iñigo, el 1984 va fundar Kortatu. La seva evolució musical des d’aleshores ha estat imparable, tant amb les bandes Kortatu i Negu Gorriak com també en solitari, abraçant la creació en eusquera i voltant incansablement per tot el món. A més, com a director de cinema compta amb més d'una desena de documentals musicals i dues pel•lícules d'animació, Black is Beltza i Black is Beltza II: Ainhoa.

Susanna Martín (Barcelona, 1976) és una de les autores de còmic més destacades del panorama estatal. Entre les seves obres destaquen La paradoja de Fermi (2018, juntament amb Miguel Á. Giner Bou), Annemarie (2019, juntament amb María Castrejón) i Residencia de estudiantes.

Hi col•laboren: Reservoir Books i Pol•len Edicions

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19.

Data
06/10/2022
Hora
19 h
Tipus de públic
Tots els públics
Lloc
Tipus d'activitat
Conferència | Presentació de llibres | Xerrada
Mitjana (0 Vots)