La importància de reciclar els aparells elèctrics i electrònics

Els aparells elèctrics i electrònics poden contenir components perillosos que, si no arriben al destí correcte per al seu tractament, poden perjudicar el medi ambient i les persones, especialment les que els manipulin sense la protecció correcta. A més, els RAEE contenen components fets amb materials molt valuosos, però cada cop més escassos a la natura, que cal recuperar. Per això és important saber que quan comprem un aparell elèctric o electrònic nou, podem lliurar el vell a la mateixa botiga. Des d’allà es farà arribar a una planta de reciclatge. A més, també podem reciclar els aparells elèctrics i electrònics a través dels diferents sistemes de recollida municipal, com ara les deixalleries, recollida de voluminosos, sistemes porta a porta, etc.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona se suma a la campanya de conscienciació per a la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics  (RAEE), impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Ecolec.

Entre les accions per posar en relleu la importància de portar els aparells elèctrics i electrònics als punts de recollida oficials perquè els reciclin correctament, diverses biblioteques de la Xarxa acullen aquests dies una exposició. Les biblioteques i dates on es podrà veure són:

  • Biblioteca Can Casacuberta de Badalona: del 4 al 10 de març
  • Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat: de l’11 al 17 de març
  • Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona: del 18 al 24 de març
  • Biblioteca Nou Barris de Barcelona: del 25 al 31 de març

Així mateix, l’exposició també es veurà a la Biblioteca Carles Rahola de Girona (de l’1 al 7 de març) i a la Biblioteca Pere Anguera de Reus (del 8 al 14 de març).

A més, a la demarcació de Barcelona, les biblioteques Pompeu Fabra de Mataró (4 d’abril), Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat (6 d’abril) i Districte 6 de Terrassa oferiran tallers entorn aquesta temàtica.

Principalment, la campanya consisteix a proporcionar informació a la ciutadania sobre com pot sumar-se a la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE). Per exemple:

  • Després de comprar un aparell nou, el vell es pot dipositar en el punt de venda.
  • Els RAEE petits es poden dipositar en els punts de venda de més de 400 m2 encara que no s’hagi comprat cap de nou.
  • Etc.

L’Agència de Residus de Catalunya vol prioritzar i remarcar al consumidor que abans de donar l’aparell per perdut s’ha de recórrer a la reparació o a la reutilització. Aquí et deixem un enllaç a un article d’opinió molt interessant sobre el dret dels ciutadans a reparar els seus productes, i de com aquesta tendència està evolucionant.

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 13/03/2019 Data de modificació: 14/03/2019