Clubs de lectura

Club de lectura a mida: 'Desmuntant desigualtats' - Barcelona - Gràcia. Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot
Club de lectura a mida: 'Desmuntant desigualtats'

A través de tres lectures ens aproparem a experiències que narren episodis de racisme, masclisme o xenofòbia. Experiències marcades per desigualtats socioeconòmiques, guerres, la llei d’estrangeria o el patriarcat, però que alhora ens portaran a entendre lluites i reivindicacions promogudes des de l’esperança, el feminisme, l’empatia i els somnis de futur. Tres llibres escrits per dones periodistes que remouran consciències i obriran debats necessaris.

Conducció de les sessions a càrrec de Claudia Frontino, fotògrafa i periodista. Actualment és sòcia treballadora de la cooperativa Agència Talaia, on treballa com a comunicadora, docent, periodista i fotògrafa. L’any 2020 va guanyar el premi Montserrat Roig que atorga l’Ajuntament de Barcelona que li va permetre investigar sobre les causes i conseqüències del sensellarisme femení a la capital catalana. Posteriorment, va publicar el reportatge al diari Ara i fruit de la recerca feta ha guanyat els premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, el Premi de Periodisme Feminista Maria Luz Morales i el Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis.

Com a fotoperiodista ha cobert, entre d’altres, la feina de Pallassos sense Fronteres a Bòsnia i Polònia, l’atenció de Metges sense Fronteres a joves que migren sense refrerents familiars a París.

Període de pre-inscripció: Del 5 de gener de 2024 a les 00 h. al 31 de maig a les 00 h.

D’altra banda, l’exposició fotogràfica Dones sense llar de Claudia Frontino es realitzarà a la nostra biblioteca des del 31 de gener fins a l’11 de març.

1a sessió: dimarts, 6 de febrer, de 18 a 19.30 hores. “Tan sols viure” (Pagès, 2020), de Sara Montesinos i Martí Albesa.

2a sessió: dimarts 5 de març, de 18 a 19.30 hores. “Dones Valentes” (Ara Llibres, 2022), de Txell Feixas Torras.

3a sessió: dimarts 9 d’abril, de 18 a 19.30 hores. “Mira’m als ulls” (Random House España, 2018), de Miriam Hatibi.

  • Adults