Clubs de lectura

Club de lectura de cinema

El club de lectura de cinema de la Biblioteca Xavier Benguerel consisteix en la lectura conjunta d'una obra de ficció literària (novel•la, teatre, còmic...) i el visionat d'una pel•lícula que, generalment, és l'adaptació d'aquesta obra.


A les sessions presencials no es defuig el comentari de l'obra escrita, però es posa l'èmfasi en la lectura de la imatge i en els recursos propis del llenguatge cinematogràfic. No només es comenten escenes seleccionades de la pel·lícula que s'està analitzant en cada sessió, sinó que es visualitzen i comenten d'altres que guarden algun tipus de relació.
L'objectiu d'aquesta activitat és d' aprendre a considerar la pel·lícula com alguna cosa més que la il·lustració d'una novel·la; posar el contacte els dos llenguatges, el literari i l'audiovisual, i prendre consciència de la diferent natura entre dues obres que han estat inspirades per una obra/idea comuna.

Les sessions tenen lloc el tercer dimarts de cada mes d'octubre a maig, a la sala d'actes de la biblioteca, i comencen a les 19 hores. El dia d'abans de cada sessió, la biblioteca ofereix la possibilitat de visionar la pel·lícula als membres del club que encara no hagin tingut l'oportunitat de veure-la abans.

  • Adults

Data d'actualització: 13/11/2019

Mitjana (0 Vots)