Jean-Paul Belmondo en 10 pel·lícules

Sorneguer, barrut i seductor dintre i fora de la pantalla. L'actor va filmar més de 80 pel·lícules. El seu peculiar físic, allunyat dels cànons clàssics de la bellesa, li donà la fama i la popularitat d'una estrella estimada pel públic. Aficionat a la boxa i al futbol, la seva bona forma física li va permetre rodar totes les escenes d'acció sense cap doble, fins que va tenir un accident als 52 anys. Aquest caràcter noble i alhora arrogant de Belmondo es resumeix en una paraula intraduïble panache

El seu debut com a protagonista a Al final de l'escapada va representar, no només la seva entrada al cinema per la porta gran, sinó també l'aparició d'un clàssic i d'un nou moviment cinematogràfic, La Nouvelle vague. Belmondo va treballar amb directors com Jean-Luc Godard, François Truffaut, Alain Resnais, Claude Chabrol, Jean-Pierre Melville, Philipe de Broca, René Clement, Claude Chabrol, Louis Malle, Peter Brook o Vittorio de Sica, entre d'altres. 

Menys coneguda era la seva vessant d'actor de teatre. Va fer de Cyrano d'Edmond Rostand o Kea, de Jean-Paul Sartre.

 El 1989 va guanyar un premi César pel seu treball a El imperio del león. El govern francès li va concedir el 2019 la Legió d’Honor en el grau de Gran Oficial.

La seva última aparició com a protagonista va ser el 2008 a la pel·lícula Un hombre y su perro de Francis Huster.

  A les biblioteques trobaràs:

Al final de la escapada

El debut com a protagonista de Belmondo no només ens ha deixat un clàssic del cinema sinó que va ser el punt de partida de La Nouvelle vague (La nova onada) que trencava amb els principis del cinema fins aleshores. Estrenada el 1960 hi treballen plegats, en producció, direcció i guió, Chabrol, Godard i Truffaut.

Dos mujeres

Adaptació de la novel·la d'Alberto Moravia La campesina. L'actor interpreta a un intel·lectual enamorat de la protagonista, una camperola obligada a fugir de Roma durant la II Guerra Mundial i a refugiar-se en un poble.

León Morin, sacerdote

En un petit poble francès els homes han estat reclutats per anar a la guerra. Només en queda un: el mossèn. Belmondo serà el dipositari de totes les desesperances i angoixes de les dones de la seva parròquia.

Cien mil dólares al sol

Adaptació de la novel·la de Claude Veillot. La parella Belmondo i Ventura ens proporcionen baralles, rialles, acció, amor i tots els elements necessaris en una trepidant pel·lícula d'aventures per l'Atlas marroquí.

El Hombre de Río

Aventures a l'Amazones al més pur estil James Bond però amb l'encant i l'humor que proporciona l'actuació de Belmondo. Un clàssic del gènere que ha influït a molts directors, entre ells Steven Spielberg.

Pierrot, el loco

Nova col·laboració amb Godard i nou clàssic del cinema. Ferdinand Griffon, àlies Pierrot, fuig de París amb Marianne, la mainadera de la seva filla. El seu viatge no serà plàcid. Una pel·lícula captivadora i seductora.

¿Arde París?

Guió de Francis Ford Coppola i Gore Vidal basat en la novel·la de Dominique Lapierre, música a càrrec de Maurice Jarre, excel·lents actors secundaris amb direcció de René Clément. I enmig de l'alliberament de París, Jean-Paul Belmondo. Què més es pot demanar?

La Sirena del Mississippi

Truffaut va escriure el guió i dirigir aquest film noir, basat en la novel·la de William Irish, Vals en la oscuridad. Un ric propietari de l'illa de La Reunión es casa amb una jove amb qui només ha tingut relació per correspondència.

Borsalino

Marsella anys 30. Dos lladres decideixen desvincular-se de la màfia i establir-se pel seu compte. Aviat veuran que no és una tasca gens fàcil. El tàndem Belmondo i Delon al servei del cinema de gàngsters.

Pánico en la ciudad

L'inspector Jean Letellier a la caça i captura d'un psicòpata a París. Pel·lícula policíaca on Belmondo, com era habitual, va fer totes les escenes d'acció. Algú més s'hi atreveix?

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 08-09-2021 Última actualització 09-09-2021