Èpica a les biblioteques

El projecte és tracta d’un projecte de creació col·laboratiu, dirigit a re-connectar els adolescents (entre 12 i 16 anys) amb les biblioteques a través de les noves tecnologies, la creativitat i les capacitats multidisciplinars de les biblioteques.

Es basa en una nova eina de comunicació transmedia per a dispositius mòbils, utilitzada en diferents espectacles per grans companyies com la Fura dels Baus o petites companyies emergents que permet crear històries i dinàmiques per a ser transmeses a través del mòbil a l’audiència en forma de text, àudios, vídeos, colors... de forma segmentada (en funció de l’edad dels usuaris, el grup, el gènere...).

A través de la nova eina proposada els joves generaran històries en forma d’activitat lúdica (escape room, gimcana, escull el teu final...) basades en la pròpia biblioteca i els seus continguts, a ser mostrat a la ciutat de forma publica.
El projecte treballarà amb 3 biblioteques de la ciutat de Badalona vinculades amb els agents socials del seu ecosistema, repartides pel seu territori per promoure la creació de comunitat més enllà dels barris. Tot això amb sis objectius fonamentals:

1. Les biblioteques com a punt de trobada
2. Re-Descobrir les biblioteques
3. Coneixement i aprenentatge multidisciplinar
4. Fomentar l’aprenentatge a partir de l’experiència i la pràctica
5. Re-incorporar el grup d’adolescents entre 12-16 anys a les biblioteques
6. Fomentar l’escriptura i la lectura.