Aprenentatge i formació

Treu el pallasso que hi ha dins teu! Ara seriosament, si t'apassionen les arts escèniques i et trobes perdut, et presentem diversos recursos perquè comencis o perfeccionis la teva formació com a actor, director, ballarí, mag. I per què no? com a pallasso!


Vés al prestatge d'Arts escèniques  ►
 

Aules

Escola fundada per l'actor Dani Anglès amb cursos de música, veu i cant, dansa i cos, teatre musical i interpretació. Classes per a adults i per a infants i joves. 

Coco Comin

Escola de dansa i comèdia musical. La seva directora, Coco Comin, és professora de jazz amb més de quaranta anys d'experiència. Coreògrafa i directora de musicals com "Chicago", "Fama" o "Grease".

El Galliner

Centre de formació teatral ubicat a Girona. Ofereix formació professional, cursos d'iniciació teatral per adults, joves i infants, a més de tallers de clown, titelles, veu, teatre musical, circ, etc.

Instituto superior de enseñanzas artísticas Comunitat Valenciana (ISEACV)

Títols oficials d'art dramàtic, dansa, arts plàstiques i música. La web dóna accés a informació sobre aquests estudis, a més d'a actualitat del sector.

Institut del Teatre

Centre superior de formació, investigació i difusió de les arts escèniques de la Diputació de Barcelona. Estudis superiors i tècnics, centre superior de dansa, escola superior d'art dramàtic, cartellera i actualitat. 

Institute of the Arts Barcelona (Sitges)

Escola que ofereix formació en diferents disciplines d'arts escèniques: teatre, teatre musical, dansa, etc. La formació es realitza en llengua anglesa.

Kursaal

Formació teatral a Manresa. Formació en teatre, circ i teatre musical. 

Màster Oficial d'EstudisTeatrals de la UAB

El màster està orientat a la reflexió teòrica sobre les arts escèniques des de perspectives metodològiques. Coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva titulació està reconeguda per l'Unió Europea.

Escola Memory

Escola de dansa, cant, música, teatre de text i teatre musical oberta a Barcelona l'any 1994, seguint el model del famós centre lectiu "Performing Arts La Guardia", de Nova York. Direcció a càrrec d'Àngels i Txell Gonyalons.

Nancy Tuñón Jordi Oliver

Més de 30 anys formant actors per a Teatre, Cinema i Televisió. Dirigida per Nancy Tuñón i Jordi Oliver. 

El timbal

Centre de formació i creació escènica que aplica la metologia CODA. Anton Font, membre fundador del grup de teatre Els Joglars i un dels grans mims del nostre país, va fundar a Barcelona El Timbal l'any 1969, que es va convertir d'aquesta manera en la primera escola de teatre de Barcelona.

ACET, Associació Catalana d'Escoles de Teatre

L'ACET- Associació Catalana d'Escoles de Teatre- és una entitat sense ànim de lucre, fundada el 1999, que aplega la gran majoria de les escoles de teatre professionals de Catalunya. Ofereix activitats i descomptes als alumnes de les escoles associades a ACET.

Aula Municipal de Teatre

Escola de formació teatral a Lleida. L'Aula és un centre d'ensenyament teatral amb una trajectòria de 30 anys i que dóna servei a aquelles persones que d'una manera lúdica o professional s'atansen a l'escola per descobrir els secrets del teatre.

La Casona

Centre d'investigació i formació teatral de Barcelona. Imparteix el Grau Superior de Tècniques d'Actuació Teatral, cursos d'iniciació, cursos per a joves i cursos monogràfics de formació permanent.

Eòlia

Escola superior d'art dramàtic. Fundada l'any 2000 a Barcelona, està associada amb les companyies de teatre Tricicle, Dagoll Dagom, i des del 2012 (coincidint amb el seu reconeixement oficial com Escola Superior d'Art Dramàtic) també amb Projecte Galilei.

Escola superior d'art dramàtic de les Illes Balears (ESADIB)

Imparteix els ensenyaments per obtenir el títol superior d'art dramàtic en l'especialitat d'Interpretació. Estudis que tenen una durada de quatre anys per obtindre el títol Superior d'Art Dramàtic equivalent a grau universitari.

Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD)

Institució pública d' ensenyaments teatrals, és l'escola de teatre més antiga d'Espanya amb 182 anys d'història. Graduació en art dramàtic, escenografia, direcció escènica i interpretació. 

Youkali

Escola de teatre musical. Ofereix estudis professionals i formació per a infants i joves. Fundada l'any 1997 pel pedagog i pianista Josep Maria Borràs, amb una àmplia experiència com docent de teatre musical, amb l'afany d'oferir una sòlida formació als futurs actors i actrius del teatre musical a Barcelona.

Associació de professionals de la dansa de Catalunya (APdC)

Té l'objectiu d'agrupar els professionals que tenen una activitat professional relacionada amb la dansa a Catalunya així com els estudiants d'aquesta disciplina, i defensar els seus interessos. Formació, actualitat, borsa de treball i agenda cultural...

Centre de Dansa de Catalunya

Escola de dansa professional avalada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Centre Internacional d'Estudis de Dansa de Barcelona

Formació en dansa clàssica, contemporània, hip hop i dansa irlandesa.

Escola ballet David Campos

Escola especialitzada en ballet clàssic amb 25 anys d'experiència fundada per David Campos i Irene Sabas, dos referents de la dansa clàssica a Espanya. Formació a partir dels 4 anys.

Escola de ballet Carles Ibáñez

Escola de ballet clàssic, jazz musical, jazz juvenil. Fundada l'any 1981, amb més de 30 anys d'experiència pel director i coreògraf Carles Ibáñez.

Escola de ballet Eulàlia Blasi

Formació en dansa clàssica, contemporània, balls de saló, hip hop i dansa jazz. Centre autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

Associació de professionals del circ de Catalunya (APCC)

Agenda i actualitat, directori de professionals i escoles de circ, tallers i formació. L'APCC és una entitat privada, independent i sense ànim de lucre que té l'objectiu de promoure i difondre el circ en la vida cultural, social i econòmica del país. Representan les diferents branques professionals del circ català: artistes, tècnics, empresaris, representants,gerents, directors, dramaturgs,escenògrafs, coreògrafs, crítics, teòrics i docents. La seva secció de formació ofereix un directori d'escoles de circ del territori català.

A tempo. Centre d'estudis musicals  

El Centre, situat al barri de les Corts de Barcelona, es basa en un ensenyament musical de qualitat i alt rigor tècnic en què tingui cabuda qualsevol persona amb una inquietud d'aprenentatge musical; des de classes de sensibilització a partir de 3 anys, fins a classes per a músics amateurs o professionals. Ofereix el Barcelona Opera Studio, BOS, un taller per a cantants d'òpera i pianistes acompanyants que treballen, durant una setmana, tots el aspectes d'un títol operístic (escena, dicció, cant, etc.)

Barcelona Concertante

Academia Internacional de Música. Aula de música, càtedra de cant líric, masterclasses i cursos anuals.

Conservatori Liceu

El Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona és una de les escoles de música més importants i prestigioses de Catalunya. Grau en música, cant, composició, direcció, escoles de música, programació i actualitat, òpera. 

Escuela de magia

Escola per aprendre les tècniques per dominar l'art de l'il·lusionisme. Amb caracter presencial, els cursos estan impartits per diferents professors de

LIFE Akademie

El Lied Festival Victoria de los Ángeles té una part de formació de professionals d'òpera, el LIFE Akademie, en la qual es fan masterclasses conferencies i taules rodones. 

Moveo

Centre de formació i creació en teatre físic i mim corporal dramàtic de E. Decroux. 

Titerearte - Formación Interdisciplinaria del Titiritero (FIT)

Curs bianual que inclou formació interdisciplinària de l'art de les titelles: assignatures interpretatives, assignatures plàstiques i assignatures tècniques.

Cursos de clown

Escola de clown llurs responsables són Caroline Dream i Álex Navarro. Realitzen cursos a Barcelona, arreu del territori espanyol i també fora d'aquest.

Alas en movimiento

Espai de creació basat en el treball del cos i el moviment on hi tenen cabuda altres treballs multidisciplinaris com la plàstica, la música, l'escriptura, la fotografia i el vídeo.

La Central del Circ 

Professionals del circ, formació i activitats, espai d'assaigs i creació. La Central del Circ de Barcelona és un espai per la creació d'espectacles de circ que posa a la disposició de l'artista recursos per a l'entrenament, assaig, creació, investigació i formació contínua. Iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona gestionada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Fàbriques de creació

Dansa, arts escèniques i circ. Espais multidiscilpinars amb el fi de promoure la hibridació artística, la recerca artística i la generació de nous continguts de qualitat. Així com un espai de trobada de col·lectius, creadors i propostes de diferents àmbits i trajectòries. Iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona.

Sala Beckett Obrador Internacional de dramatúrgia

Espai de creació i experimentació teatral. Punt de trobada de dramaturgs, creadors escènics i públic en general. Realitzen cursos, tallers, programació d'espectacles, conferències, promoció de textos dramàtics, etc.

Data de creació: 16/08/2017 Última actualització: 17/08/2017