Fons i col·lecció

Com puc saber si un document està a la meva biblioteca?

A través de la consulta del  Catàleg Aladí.

Pots limitar la cerca a un municipi i d'aquesta manera trobaràs només els documents presents a les biblioteques del municipi, o bé, pots cercar a totes les biblioteques de la Xarxa alhora.


Necessito un document que no està a la biblioteca, què puc fer?


Com puc saber les recents adquisions de la biblioteca?

Les biblioteques tenen expositors de novetats i llistats a l'entrada de la biblioteca. També fan guies de novetats de les darreres adquisicions de llibres, CD, DVD i altres tipus de materials.

Per internet, podeu consultar les  novetats al Catàleg Aladí, seleccionant la biblioteca, el període (la darrera setmana, de les dues darreres setmanes o del darrer mes), el tipus (llibre, CD, DVD o altres), i el tema. També podeu estar al dia de les novetats a l'apartat Recomanacions - Expositor de novetats de la Biblioteca Virtual.


M'interessa proposar la compra d'un document, què he de fer?

Pots proposar l'adquisició d'un document no existent a la biblioteca mitjançant el formulari de Sol·licitud de compra que trobaràs a l'apartat Biblioteques > Tràmits en línia. També el pots proposar omplint la butlleta que et donaran al taulell d'informació de la biblioteca.

La biblioteca, en funció de la seva política de desenvolupament de la col·lecció, valorarà si adquireix el document o no, de la qual cosa s'informa a l'usuari que n'hagi fet el suggeriment.


Les biblioteques accepten donacions de documents?

L'acceptació o no de donatius és un criteri propi de cada biblioteca.

Recomanem que facilitis un llistat de les obres (indicant títol, autor, editorial i any de publicació) abans de portar els documents a la biblioteca.


Com puc veure un DVD o escoltar un CD a la biblioteca?

Totes les biblioteques disposen d'un servei d'autoconsulta de DVD i de CD. Per utilitzar-lo només cal demanar-ho al taulell de la secció de música i cinema i presentar el  carnet de la biblioteca.


Hi ha llibres electrònics?

Sí, la Xarxa de Biblioteques Municipals disposa de la plataforma eBiblio Catalunya de préstec gratuït de llibres electrònics.


Tornar a Preguntes freqüents

<< anterior - següent >>