Recomanació

Fascinant, aterridora, crua, complexa, barroca, fluida i totalment diferent a tot el que has llegit fins ara. És millor entrar a cegues, sense saber-ne res; la sorpresa i l’estupor són inenarrables. 
Un pare i un fill emprenen un gran viatge en cotxe des de Buenos Aires cap a les cataractes d’Iguazú. El pare està malalt i sembla que fugen. La mare és morta, en principi per un accident. Sembla que el pare té algun tipus de poder esotèric i que està protegint el seu fill d’alguna cosa fosca, sobrenatural. I a partir d’aquí comença el descens als inferns, però també a la intimitat de les relacions familiars, a la paternitat, a la tensió política d’una època de repressió i al poder en totes les seves vessants.

Mariana Enriquez (Buenos Aires, 1973), a cop de maça i amb precisió de cisell esculpeix una obra polièdrica, plena d’arestes, de torrents que arrasen amb qualsevol tipus de convencionalisme des del terror en totes les seves cares, però traspassant les seves fronteres. No apta per tots els estómacs!

Més informació:

Recomanat per Bego Seguí. Bib. Pompeu Fabra. Mataró

16/08/2022