Recomanació

Carta d'una desconeguda

Zweig, Stefan,

Barcelona : Quaderns Crema, 1998

Carta d’una desconeguda, va ser publicada l’any 1922 i tot comença amb una carta que la protagonista de la història fa arribar al noi del qual n’està enamorada. La novel·la és breu, però amb poques pàgines l’autor és capaç de donar vida als personatges i, fent ús d’un gran talent narratiu, fer-nos partícips dels sentiments i emocions de la protagonista. 
De Carta d’una desconeguda se n’han fet moltes adaptacions cinematogràfiques, entre les quals destaquem la primera d’elles, la de l’any 1948, dirigida per Max Ophüls i protagonitzada per Joan Fontaine i Louis Jordan.

Stefan Zweig va néixer a Viena el 1881 i va morir a Petrópolis l’any 1942. Fill d’una família jueva benestant, va fer estudis de literatura i obtingué el títol de doctor en filosofia per la Universitat de Viena. La seva obra abarca diversos gèneres: teatre, poesia, novel·la, relats i assaig. Va ser un autor molt llegit també a la seva època i conegut activista social. La seva obra sempre s’ha anat reeditant, però, darrerament, amb més intensitat.

Més informació:

Recomanat per Bib. Ernest Lluch. Vilassar de Mar

26/01/2021