Recomanació

La Oficina de Estanques y Jardines

Decoin, Didier

Barcelona : Alfaguara, 2018

Una novel·la per als amants del Japó i dels aromes antics. 

Decoin és un escriptor francès nascut el 1945 a Boulogne-Villancourt, que exerceix també el periodisme a “France Soir” i a “Le Figaro”. Va guanyar el premi Goncourt amb “John l’enfer” i és autor de moltes altres obres d’èxit.  També ha escrit assajos i ha participat en nombroses pel·lícules i telefilms tant com a actor, com a productor o guionista.  

Tal com ell mateix reconeix la seva màxima preocupació, que es reflecteix en tota la seva obra, és la persistència de l’ànima després de la mort. 

I sobre la mort i els éssers que deixa vius també versa aquesta novel·la que us recomanem, “La oficina de Estanques y Jardines”, les aventures i desventures de la jove vídua Miyuki que empren un viatge cap a la Ciutat Imperial, carregada amb dues immenses cistelles plenes a vessar de les carpes que va pescar el seu difunt marit just abans de morir. Som al Japó de l’any 1100 i Decoin és capaç de transportar-nos a les olors, els paisatges i les emocions que nosaltres mateixos viuríem si fóssim capaços de sobreviure a l’odissea de la Miyuki, entre monstres horribles, hostals i camins inhòspits. Tot plegat relatat amb tendresa i extrema duresa, un equilibri molt delicat que l’autor francès broda amb exquisidesa. 

Més informació:

Recomanat per Bib. Municipal Ramon Bosch de Noya. Sant Sadurní d'Anoia.

15/10/2018