Recomanació

Superalimentos para una vida sana

Hunter, Fiona

London : Dorling Kindersley, 2017

La cura de la nostra salut comença per l’alimentació. A la publicitat podem veure com cada dia ens parlen de les propietats de tot tipus de vegetals, llegums, fruites, peixos, carns, etc. Des de fa uns anys, el concepte “superaliments” està prenent més i més significat. Un dels motius és la gran abundància d’aliments que es consideren “calories buides”, és a dir, que no aporten nutrients ni beneficis al nostre organisme, i que en canvi la indústria alimentària ha aconseguit que mengem a gran escala (aperitius, dolços, precuinats, etc.).

Com a contrapartida, s’estan descobrint nombrosos aliments que sempre han existit, i que ara comencem a valorar i conèixer: quinoa, llegums, fruita seca, peix blau, algues, advocat, etc... els quals són molt recomanables.

Per tant, el primer pas seria descobrir aquests aliments, sovint oblidats, que ens poden beneficiar enormement. El segon pas, seria aprendre com combinar-los, atenent a les seves propietats. Finalment, haurem d’aprendre a cuinar-los, ja que ens ofereixen nombroses possibilitats i receptes.

Aquest llibre engloba tota aquesta informació. Primerament, ofereix una explicació de quins aliments tenen unes propietats especialment destacables i quin aspecte de la salut es veuria beneficiat. En segon lloc, ens els agrupen per categories: cereals, fruita seca i llavors, peix, làctics, ous, verdures, fruites i herbes. Per acabar, cada capítol conté diverses receptes per iniciar-nos en l’elaboració dels plats proposats.

El darrer capítol ens ofereix unes taules nutricionals a tenir en compte per aprendre a estructurar un menú.

Finalment, el llibre conclou amb un ampli índex per localitzar els productes.

Una lectura interessant i molt visual, plena de fotografies. Sens dubte, ens animarà a descobrir i a cuinar aquests magnífics aliments que milloraran la nostra salut.

 

Aliments naturals al catàleg

Minerals en l’organisme al catàleg

vitamines al catàleg

 

Més informació:

Superaliments. Espai web Ets el que menges

Superaliments. Diari Ara

 

Recomanció feta per Núria Ojalvo Leonat. Biblioteca Central de Cerdanyola 

14/06/2019