Recomanació

L'Alegria de viure

Soler, Sílvia

Barcelona : Univers, abril del 2022

En aquesta ocasió, l’autora Silvia Soler és convidada a participar en una col·lecció de llibres que porta per nom La joie de vivre, la qual cosa ja és tota una declaració d’intencions del que ens trobarem a les seves pàgines. Més concretament, l’editora li encarrega un text sobre les coses que la fan feliç i és així com pren forma una novel.la de caràcter autobiogràfic on l’autora comparteix moments, llocs i persones que li regalen felicitat.

Silvia Soler ens passeja per tot un seguit de fragments que conserva a la memòria: les lectures d’infància i joventut, les cases on ha viscut, el poble d’estiueig, l’encontre amb el seu company o moments petits i plaents com veure la sortida del sol o brindar amb l’ocàs de rerefons. I la  fatídica mort dels éssers estimats que ara, després dels anys, ja és capaç de recordar amb una dolça nostàlgia que també la fa feliç.

L’alegria de viure es llegeix en un parell de tardes. Es una lectura fàcil, reconfortant i amena com anar a fer un cafè amb un amic i passar una bona estona deixant-se endur pels records que som i ens defineixen. Records on el lector s’hi pot reconèixer perquè no són altra cosa que “una vida qualsevol feta literatura”. De fet, l’escriptora ens revela: “quan viatjo en metro i tinc una estona per observar els companys de vagó, els imagino una vida i sé que en cadascuna d’aquelles persones hi ha una novel.la per ser escrita”.

Mes informacio

Més informació:

Recomanat per Esther Hurtado. Bib. Sant Andreu de Llavaneres.

16/08/2022