Treu el teu bitllet pel ‘Puja al tren!’: el concurs de lectura per estudiants de 4t a 6è de primària de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú
Treu el teu bitllet pel ‘Puja al tren!’: el concurs de lectura per estudiants de 4t a 6è de primària de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú

Es posa en marxa la quarta edició d’aquesta acció amb 5 ‘línies de lectura’: humor, aventures, experiències, clàssics i terror

La Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú posa en marxa la quarta edició del concurs de lectura ‘Puja al tren’, que es realitza conjuntament amb les biblioteques del Garraf i de l’Alt Penedès.

Degut al gran èxit de participació de les darreres edicions a les biblioteques públiques de les dues comarques es tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves: terror, humor, experiències, aventures i clàssics.

El concurs, que s’adreça a estudiants de 4t, 5è i 6è de primària de la ciutat, s’inicia el 9 de desembre i finalitzarà al mes de maig del 2020. Els participants poden recollir els mapes literaris que els acompanyaran al llarg de tot el concurs.

En aquest mapa es troben 5 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre.

Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per als joves lectors. Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la biblioteca i gaudir de la seva lectura.

Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig de varis premis que es lliuraran el 9 de maig coincidint amb la VIII Fira Conte va! Va de contes.

Amb la col·laboració de l’Espai Far, Llorens Llibres, la llibreria La Mulassa, el Museu del Ferrocarril, Plugin Solucions Informàtiques i Rodalies RENFE.

El concurs te per objectiu fomentar la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors. Sorgeix l’any 2016 a ran d’una acció promoguda pel grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), que el composen els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals d’aquestes comarques, entre les que s’inclouen l’Armand Cardona Torrandell i la Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.

05/12/2019 10:07h
Mitjana (0 Vots)