Festa del Tomàquet del Bages
Festa del Tomàquet del Bages

Esquena verd del Bages, de Montserrat o rosa, quatre cantos o quatre morros, del Pare Benet, cor de bou o mamella de monja, pebroter, verd de marge, bombeta... Aquestes són algunes de les moltes varietats de tomàquets que es podran degustar, cuinar o comprar durant la Festa del Tomàquet del Bages que se celebrarà del 19 al 28 de juliol a Manresa i que tindrà la seva continuïtat durant el mes d'agost a moltes cartes de restaurants de la comarca.

La Festa s'iniciarà amb una xerrada del cuiner manresà Jordi Cruz, dijous 19 de juliol, i seguirà amb un gran nombre d'activitats relacionades amb el món del tomàquet: activitats gastronòmiques, jornades tècniques, visites a explotacions,... i clourà amb el Mercat de Tomàquet, que concentrarà diversos productors de tomàquets a l'entorn de la plaça Puigmercadal de Manresa el divendres 27 de juliol a la tarda i dissabte 28 al matí. Durant el mes d'agost hi haurà activitats paral·leles, com el mes del tomàquet als restaurants de la comarca.

La Festa del Tomàquet va néixer l'any 2017 amb la voluntat de donar a conèixer els productors de l'horta bagenca i les diverses varietats de tomàquet que conreen. És una oportunitat perquè els ciutadans coneguin el producte de proximitat i puguin valorar els beneficis socials, econòmics i ambientals que comporta la seva compra. I és que la pagesia de Manresa i el Bages fa molts anys que estan treballant per garantir la qualitat i la diversitat del tomàquet. Es pot dir que al Bages es troba tomàquet d'autor.

Més informació:

Festa del Tomàquet del Bages

20/07/2018 09:58h