Guies de lectura

Dos anys, vuit mesos i vint-i-vuit nits

Dos anys, vuit mesos i vint-i-vuit nits

Guia de lectura del mes de Març del Club de Lectura de novel·la  ' Temps de Cireres'

La novel·la se situa a Nova York, d'aquí a un mil·lenni. Narra el període de temps del títol, és a dir, 1.001 dies i nits. En aquest temps, hi ha una guerra entre els dos móns: l'humà i el de les fades i els genis. Tot comença amb una tempesta catastròfica que obra les juntures que separen els dos móns.
Es diu que Rushdie té influències de Gabriel García Márquez i del realisme màgic, per la barreja en la seva obra d'història, mitologia i contes de fades. En aquesta novel·la, a més, hi trobem un debat entre dos visions oposa-des de la filosofia: la d'Ibn Rushd (Averrois), filò-sof i metge amant de la raó i la lògica, i la del teòleg Al-Ghazali.

"Rushdie inventa la seva pròpia narrativa cul-tural, que combina elements de Les mil i una nits , epopeies homèriques i còmics de ciència ficció i aventures..., fent referència a Henry James, Mel Brooks, Mickey Mouse, Gracian, Aristòtil..." (Publishers Weekly)

"Faula metafísica, satírica, captivadora. Rush-die, erudit, observador rigorós i novel·lista profundament imaginatiu, es diverteix perver-sament en aquesta novel·la: cada personatge té una història profundament hilarant i l'acció (catifes voladores, serps gegants, genis, com-bats a mort, sexe...) és trepidant, exuberant, màgica i commovedora". (Booklist)

"... la competència, fins i tot entre els genis més poderosos, sovint és infantil i mesquina... com passa amb totes les coses infantils, són baralles que duren poc, però poden ser acar-nissades i malèvoles mentre duren. Quan els genis es barallen, els efectes poden ser espec-taculars per als ulls humans. Es llancen coses que no són coses tal com nosaltres les ente-nem, sinó productes d'encanteris."

Guia creada per:
  • Torrelles de Llobregat. Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Data de creació: 23/03/2023

Última actualització: 01/04/2024

Torna a l'inici