Expositor de novetats

 • Ajedrez para padres y educadores

  Ajedrez para padres y educadores

  Llada, David

  [Madrid] : Oberon, cop. 2017

  Els escacs és considerat amb justícia com el rei dels jocs. També és una eina educativa formidable: durant molt temps la seva pràctica es va considerar simplement una exhibició d'intel·ligència, però ara es valora més com un mitjà per desenvolupar-la. Permet entrenar des de la infància moltes habilitats positives, com la lògica, el pensament estratègic, o la presa de decisions. Aquest no és un llibre per aprendre a jugar a escacs. Es tracta d'una guia de suport adreçada a pares, monitors o personal docent que són aficionats o, com a mínim, ja saben jugar amb desimboltura, i que desitgen transmetre aquest coneixement als seus fills o alumnes. Perquè ensenyar escacs a un nen suposa fer-li un regal per a tota la vida. I en el procés s'establirà una complicitat i un vincle molt especial entre pare i fill, entre mestre i aprenent.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  27/03/2017
 • Gramàtica de la llengua catalana

  Gramàtica de la llengua catalana

  Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2016

  La Gramàtica de la llengua catalana és la gramàtica oficial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Ha estat pensada com la gramàtica normativa de referència del segle XXI. A diferència de la de Pompeu Fabra, que era una gramàtica d’autor, la de l’IEC és una obra col·lectiva, oberta a la participació d’experts diversos i consensuada en el si de la Comissió de Gramàtica i la Secció Filològica, i ratificada pel Ple de l’IEC. La Gramàtica de la llengua catalana dóna continuïtat a la normativa gramatical que Pompeu Fabra va establir l’any 1918, i es presenta més completa i actualitzada. No introdueix, doncs, canvis substancials, sinó matisos i més flexibilitat, i amplia i detalla la gramàtica de Fabra per donar resposta a qüestions que aquest no va plantejar o que va apuntar molt esquemàticament. Al mateix temps, incorpora les solucions avalades per la tradició i el prestigi social que encara no tenien el reconeixement per part de la norma.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  27/03/2017
 • In-Edit

  In-Edit :

  Barcelona : Ajuntament de Barcelona, 2016

  In-Edit va néixer l'any 2003 a Barcelona amb voluntat d'enaltir el documental musical com a gènere cinematogràfic. La iniciativa d'Uri Altell i Alberto Pascual -després continuaria amb el seu treball i llegat seu germà Cristian- va arrelar amb força a la seva ciutat d'origen i amb el pas del temps s'ha expandit cap a diversos països. Aquest llibre repassa la història del documental musical, amb especial dedicació als tretze anys de vida del festival, una trobada anual ineludible per als amants del cinema, de la música i, sobretot, de les bones històries, que se celebra amb l'únic per tal d'aprendre i un objectiu comú: emocionar-se, compartir, divertir-se. Conté textos exclusius de més de cinquanta col·laboradors especialistes en el gènere, i un enorme arxiu fotogràfic amb els artistes, espectadors i participants de la història d'In-Edit: els seus veritables protagonistes. «Al segle XXI el documental és molt important, perquè és un dels últims llocs en què pots trobar certa veritat» (Don Letts)

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  27/03/2017
 • La Vall de Boí

  La Vall de Boí :

  Lleida : Universitat de Lleida, 2016

  Un llibre per descobrir el secrets d’una vall que mira al cel, amb descripcions dels pobles que en formen part, consells per gaudir dels paisatges, la natura, la història, l’art, la gastronomia i les tradicions mil·lenàries. Les nombroses il·lustracions ens donen una visió general d’aquesta Vall patrimoni de la humanitat.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/01/2017
 • Quesos en una hora

  Quesos en una hora :

  Lucero, Claudia

  Barcelona : Obelisco, 2016

  Amb les receptes que ens mostra aquest llibre, Claudia Lucero ens presenta pas a pas, i amb fotografies entenedores, com fer en poc temps fins a 16 tipus de formatges diferents utilitzant ingredients i utensilis habituals. El llibre ensenya també com fer mantega, ghee i iogurt. A més a més d’escollir quines llets, qualls i sabors, aprendrem a emmotllar i conservar els formatges. Una guia completa per a la iniciació dels formatges artesans.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  06/03/2017
 • La Cocina de las legumbres

  La Cocina de las legumbres

  Barcelona : Planeta, 2016

  Aquest llibre intenta sensibilitzar la població sobre els avantatges nutricionals dels llegums, com a part sostenible de la producció d’aliments i també ens dóna receptes per gaudir-los. El llibre descriu els beneficis d’aquests fruits, ja que tenen un alt contingut en hidrats de carboni, fibra, proteïnes, vitamines, minerals i antioxidants. Per contra, tenen un baix o nul contingut en una sèrie de components que els experts recomanen limitar com els greixos saturats, el colesterol o el sodi. Són una alternativa per a reduir la ingesta de carn.

  D’altra banda, aquests cultius combinats amb cereals, redueixen el risc d’erosió d’esgotament de nutrients al sòl. Les plantes lleguminoses fixen el nitrogen al terra i alliberen fòsfor, fet que permet reduir l’ús de fertilitzants i les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  06/03/2017
 • Manual práctico de plantas medicinales

  Manual práctico de plantas medicinales

  Rosselló, Jaume

  Barcelona : Redbook, cop. 2016

  Des de temps immemorials, els humans hem buscat als arbres i a les plantes, remeis per a les nostres dolències. Per regla general, el cos accepta i tolera millor aquells productes que formen part del seu medi que no pas aquells que són fabricats.

  El llibre conté una sèrie de dades contrastades sobre plantes medicinals amb els principals avantatges, proporcionant un gran conjunt de coneixements pel que fa a les aplicacions terapèutiques de les plantes medicinals.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  06/03/2017
 • Atlas de países que no existen

  Atlas de países que no existen :

  Middleton, Nick

  Barcelona : GeoPlaneta, 2016

  El catedràtic de geografia de la Universitat d’Oxford, en Nick Middleton, ens proposa un màgic recorregut per països, que encara que no han estat reconeguts diplomàticament ni són membres de les nacions Unides, figuren en un món de fronteres canviant, líders visionaris i pobles oblidats.Un compendi de 50 estats no reconeguts de tots els continents, tots il·lustrats amb un mapa regional amb explicacions de la història, els fets i els personatges. Des de Crimea al Tíbet, des de la darrera colònia africana fins a la república europea que va gaudir d’un dia d’independència.Un atles que cobra vida en un món paral·lel de nacions que, al menys per ara, només existeixen en l’imaginari de les persones que hi habiten però tots ells poden ser visitats en el món real.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/01/2017
 • Guía de medicina alternativa para niños : 4 enfoques medicinales para las dolencias infantiles más comunes

  Guía de medicina alternativa para niños :

  Móstoles : Gaia, 2016

  Els nadons i els nens són propensos a patir nombroses malalties ja que el seu sistema immunitari no ha acabat de madurar. Tot i que la majoria de malalties no solen ser greus, en aquest llibre trobarem, en comptes d’una única solució, una comparativa de diferents medicines: la convencional, la xinesa, la homeopàtica i la fitoterapèutica.

  Amb tota aquesta informació podrem escollir la millor opció pel benestar dels nostres fills, per a les dolències més comunes com un constipat, diarrea, varicel·la o afeccions respiratòries.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  01/03/2017
 • New York, New York...

  New York, New York...

  Reverte, Javier

  Barcelona : Plaza & Janés, 2016

  Nova York, la ciutat de les ciutats, la ciutat que mai dorm, és la protagonista del nou llibre de Javier Reverte; després d’una estada de mesos, on l’escriptor es va dedicar només a escriure i passejar pels carrers de Nova York. El llibre ens va relat el dia a dia d’una metròpoli fascinant i carregada d’energia. L’autor ens explica la història de la ciutat, ens descriu els seus barris més emblemàtics: Harlem, El Village, el Midtown, Hell’s Kitchen, Chinatown, Broadway,.., però també s’acosta als racons menys coneguts, retrata els dos rius, parla dels escriptors que han escrit sobre la ciutat, camina per Manhattan de dalt a baix i ens retrata altres barris propers com Brooklyn i l’illa de Roosevelt.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
  25/01/2017
S'estan mostrant 1-10 de 50 resultats
Pàgina de 5