Guies de lectura

Descobreix... Literatura 'crossover'

Descobreix... Literatura 'crossover'

 

 

Hi ha novel·les que poden ser llegides per un públic molt ampli, des d'adolescents fins a adults. Generalment contenen un element fantàstic i els protagonistes solen ser joves o nens; tracten temes universals que arriben a tot tipus de persones. Són llibres que transcendeixen els gèneres i també el temps, per la qual cosa molts d'ells es converteixen en clàssics.

Són els anomenats ‘crossover', és a dir, llibres que trenquen les barreres tradicionals i són capaços de satisfer a públics molt diversos.

Aquest no és un fenomen nou, de fet autors com Mark Twain, Lewis Carroll, Alejandro Dumas, Charles Dickens i Jane Austen ja van trencar fronteres entre generacions de lectors. A aquests autors, s'hi poden afegir fenòmens literaris més contemporanis com El curiós incident del gos a mitjanit, de Mark Haddon; El niño con el pijama de rayas, de John Boyne; qualsevol dels èxits de Federico Moccia; i, a casa nostra, l'èxit de vendes d'Albert Espinosa Si tu me dices ven lo dejo todo... pero dime ven.

Descobreix aquests títols i molts més consultant la nostra guia.

Gaudeix de la lectura!

 

 Descarrega en PDF

Guia creada per:
  • Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans

Data de creació: 19/11/2012

Última actualització: 22/01/2015

Torna a l'inici