Guies de lectura

La primavera, la sang altera (novel·la romàntica i chick-lit)

La primavera, la sang altera (novel·la romàntica i chick-lit)

La novel·la romàntica o novel·la rosa ha de complir dues regles fonamentals:

1. La història s'ha de centrar en la relació i l'amor romàntic que sorgeix entre dues persones. Poden haver-hi altres subtrames, però la història d'amor ha de ser el tema principal.

2. El final de la història ha de ser positiu, deixant al lector la sensació que l'amor entre els personatges perdurarà la resta de les seves vides. Aquestes novel·les han d'acabar de manera que el lector se senti bé.

Aquesta fórmula funciona des del segle XIX gràcies a títols com Orgull i prejudici de Jane Austen, Cims borrascosos d'Emily Brontë i Jane Eyre de Charlotte Brontë, tots tres considerats clàssics de la literatura universal.

Però el gènere ha anat evolucionant, i en la novel·la rosa actual les heroïnes verges i els nobles llibertins resulten anacrònics. De fet, han sorgit nous subgèneres com el "chick-lit", que se centra en les dificultats de les dones modernes per mantenir relacions estables mentre breguen amb els problemes quotidians. El primer fenomen editorial de "chick-lit" va ser El diari de Bridget Jones.

En aquesta guia de lectura hi trobareu una selecció de novel·les romàntiques, "chick-lit" i algunes pel·licules que són adaptacions de llibres d'aquest gènere.

Descarrega PDF

 

 

Guia creada per:
  • Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans

Data de creació: 07/05/2015

Última actualització: 11/05/2015

Torna a l'inici