Salut

"Wonder" estrena pel·lícula, basada en la novel·la del mateix títol

cartell Wonder

L'1 de desembre s'estrena la pel·lícula Wonder.

El film es basa en la novel·la d'èxit mundial de l'escriptora nord-americana R.J. Palacio, de la que se n’han venut  6 milions de llibres arreu del món. La novel·la ha estat editada en català per La Campana, amb traducció d’Imma Falcó (150.000 exemplars venuts), i en castellà per l'editorial Nube de Tinta. Wonder ha estat a la llista de llibres més prestats a les biblioteques públiques durant els darrers 5 anys i és lectura recomanada a les escoles en el programa “El gust per la lectura”, del Departament d'Ensenyament, i perquè resulta de gran utilitat per debatre sobre el "bullying".

El protagonista de Wonder és l’Auggie, un nen de 10 anys, que ha nascut amb una greu malformació a la cara i que s’esforça per encaixar en el món escolar. L'Auggie és un lluitador i vol demostrar a tothom que és un nen com els altres.
 
La pel·lícula, distribuïda per eOne, s’adreça a espectadors de 10 a 99 anys i està protagonitzada per Julia Roberts i Owen Wilson. La història transmet valors com la tolerància, la solidaritat, l'esforç de superació i l'amistat. Dirigida per Stephen Chbosky, a més de Roberts i Wilson, l’obra compta amb un elenc d'actors ben populars com: Jacob Tremblay, Mandy Patinkin, Millie Davis, Izabela Vidovic, Ali Liebert, Elle McKinnon, Bryce Gheisar, Daveed Diggs, Noah Jupe, Kyle Harrison Breitkopf, William Dickinson i la gosseta Gidget.
copyright - Russell Gordon
 
 
El film es podrà veure a diverses sales d'estrena de Catalunya. 
 

 

Entrevista a l'autora de "Wonder", Raquel Jaramillo Palacio, dins el Telenoticies de TV3 (27/05/2015)

Fotografia © Russell Gordon

 

Wonder, el llibre i la pel·lícula que ajuden a conèixer la Síndrome de Treacher Collins

La Síndrome de Treacher Collins és una malformació craniofacial congènita rara, discapacitant i incurable que afecta dos de cada 100.000 naixements. La seva causa és una mutació genètica del cromosoma 5 (Treacle), que és el que influeix en el desenvolupament facial. Afecta per igual a dones i a homes.

Deu el seu nom al cirurgià i oftalmòleg anglès Edward Treacher Collins (1862-1932), qui va descriure les seves característiques essencials a l'any 1900. Hi ha molts enllaços amb informació sobre aquesta síndrome. "El mundo de la biología" ho explica molt bé. També recomanem visitar la pàgina de la Treacher Collins Foundation i especialment aconsellable aquesta guia que va publicar la Children's Craniofacial Association.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 01-12-2017 Última actualització 01-12-2017