Els bibliotecaris recomanen

 • Turismo responsable

  Turismo responsable

  Tudurí, Carles

  Barcelona : Alhena Media, 2007

  L'Assemblea General de l'ONU ha declarat el 2017 com l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, una oportunitat única per fer avançar el sector del turisme cap a una gestió orientada al desenvolupament sostenible.

  Però ja fa anys que professionals i empreses del sector treballen per avançar en aquesta direcció. Aquest és el cas de Carles Tudurí i Joan Miquel Gomis, periodistes i professors universitaris, especialitzats en turisme que l'any 2006 van crear l'ONG "Turisme Just" amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament turístic sostenible i just des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.

  Fruit de l'interès inicial que va generar aquesta associació, es va editar aquesta guia, una selecció cuidada i variada de 30 propostes de turisme responsable. Trobarem viatges en modalitat de circuit (Egipte, Índia o Nepal), senderisme (Perú o Andes Tropicals), ecoturisme (Equador, Belize o Mèxic), cicloturisme (Àustria), agroturisme (Marroc o Argentina), sol i platja (Çirali o Tailàndia) i safaris (Namíbia, Uganda o Sud-àfrica). A la fitxa de cada destinació trobareu informació pràctica per poder organitzar el viatge així com informació bàsica dels projectes a partir dels quals s'articulen les propostes.

  Una bona guia per detectar possibles interessos particulars però sobretot per entendre a partir de propostes concretes com aquest sector pot jugar un rol clau en el desenvolupament sostenible.

  Recomanat per Juanma Moreno. Biblioteca Can Pedrals de Granollers.

   

  16/01/2017
 • Buceo: los mejores destinos para bucear

  Buceo: los mejores destinos para bucear

  Wood, Lawson

  Madrid : El País/Aguilar, 2014

  Hola,
  Sóc l’Albert i m’agradaria presentar-vos aquest llibre d’aquí,  que es titula “Buceo:  los mejores destinos del mundo para bucear”. 
  Per què és un llibre interessant?  Perquè és un llibre que recull de tot al món les zones on podrem practicar submarinisme de la millor manera. El llibre tracta des de la zona del pacífic fins a la zona de les Bahames, tot sencer, tot el món sencer.  Aquest llibre ens ensenya els llocs on podem practicar submarinisme des de Cuba fins a la zona del pacífic. 
  Perquè és interessant?  perquè és un llibre que de cada zona que explica, ens explica quina visibilitat tindrem, quina temperatura tindrem, que és el que veurem i totes les problemàtiques i totes les incidències que ens podrem trobar practicant submarinisme.
  És un llibre com podeu veure d’una mida bastant gran i és un llibre on la il·lustració pren un pes molt important perquè ens ensenya exactament que és el que veurem a la zona on anem a fer busseig. 
  El llibre fa servir un lèxic una mica especialitzat, és a dir, cal que estiguem familiaritzats amb aquest lèxic, saber que és un vestit de busseig sec i humit, que són les termoclines etc...
  Finalment, és un bon llibre tant pel que és submarinista ja experimentat com el submarinista que està començant a fer els seus primers passos en aquest esport.
  Us recomano aquest llibre perquè és un llibre que us pot ajudar tant si sou amateurs com si sou professionals a trobar el lloc adient on fer aquest esport.

  Vídeo recomanació feta per Albert Ballarín. Bib. de Ponent. Sabadell.

  16/01/2017
 • Todas sus grabaciones con discos Epic

  Todas sus grabaciones con discos Epic

  Ferrer, Mercedes

  Madrid : Ventura, 2001

  Com? Una artista anomenada Mercedes Ferrer? No ens sembla un nom poc artístic? Potser sí, i si és poc artístic ho és a molta honra, per què l'art no importa si no està al servei de la vida. I aquí, a la carrera de Mercedes Ferrer tot és veritat. Es diu com al seu DNI i canta com la seva extraordinària gola ho permet. Tot en ella és natural, visceral, gens impostat. Si ens la trobéssim a la cantonada, ens cantaria igual que damunt d'un escenari. 

  Dotada d'una capacitat vocal inaudita, amb allò que, no sense lleugersa, s'anomena "garra", la Mercedes Ferrer ha fet una carrera al marge, movent-se sempre entre el rock i la música cantautada més directa. Té més d'una desena de discos al seu nom, i tots ells evidencien la seva potència, la sinceritat de la seva veu, la seva capacitat guitarrística. Recomanen aquests enregistraments dels anys vuitanta, la dècada en que potser podria haver estat més coneguda, però també recomanaríem el seu últim disc, per què ella és ben viva, cruixent, punyent. 

  Només una de les mil proves: 

   

  Més informació:

  Recomanat per Julián Figueres. Bib. Vapor Vell. Barcelona.

  10/01/2017
 • Remando como un solo hombre

  Remando como un solo hombre :

  Brown, Daniel James

  [Madrid] : Nórdica [etc.], DL 2015

  Quan agafes el swing és com si et toquen amb la vareta màgica, fas bé les coses, tens confiança amb tu mateix i treballes amb els altres amb complicitat. Te deixes anar alegrement, amb valentia, i res no sembla que pugui frenar-te fins que t’adones que estàs tocant el cel, fent bé allò que més t’agrada. Això els va passar als guanyadors de l’or olímpic en la modalitat de rem a Berlín l’any 1936, the boys in the boat, els nois de l’equip de rem universitari de Washington.

  Joe Rantz, un dels nois, és el protagonista d’aquesta història. D’origen humil, després de perdre la família, haurà de sobreviure amb els seus propis mitjans als entrebancs d’una època negra als Estats Units: la de la gran recessió posterior al crack bancari i el black friday on una tormenta mai vista s’endugué tot el que trobà en el seu camí. Quan semblava que els elements estaven alineats per condenar a la misèria a tanta gent, Joe agafà el seu seu rem i comencà a batre amb força l’aigua, com la resta de nois, agafant el swing que els portà fins a Berlín, guanyant l’equip amfitrió davant dels nassos d’Adolf Hitler.

  Daniel James Brown, l’escriptor, completa amb The boys in the boat una sèrie de llibres d’ambientació històrica que es caracteritzen per les situacions adverses que han de manegar els seus protagonistes. El primer llibre, Under a flaming sky, relata la crema de la ciutat de Hinckley, Minnesota, l’any 1894, on van morir centenars de persones i el foc cremà mil quilòmetres quadrats de territori. El segon, The indiferent stars above, parla d’un grup de pioners, the Donner party, que viatjaren cap a Califòrnia l’any 1846 i quedaren atrapats a Sierra Nevada durant l’hivern.

  Més informació:

  Recomanat per Jordi Parcerisa. Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Montalt.

  16/01/2017
 • ¡Sonríe!

  ¡Sonríe!

  Telgemeier, Raina

  Madrid : Maeva, 2016

  Un còmic de tints autobiogràfics que connecta perfectament amb el lector juvenil, tant per temàtica com per estil gràfic. Una proposta esbojarrada sobre l’adolescència i els seus drames.

  Acompanyem la Raina durant els seus darrers anys a l’escola primària i el seu pas per l’institut. Un moment vital on tot es magnifica i en el qual les hormones revolucionades hi tenen un paper clau. Amistat, primers amors, família, estudis, acne, forats a les orelles i brackets són els temes que ocupen la ment i la vida de la Raina, però si afegim un greu problema dental produït per una patacada monumental, la cosa es complica! 

  ¡Sonríe! ens parla de l’aventura de créixer i de la necessitat d’alimentar l’autoestima per evolucionar amb confiança i plenitud. La narració se serveix de l’humor i de les il·lustracions fresques i dinàmiques per explicar la història sense embuts, tal com raja.

  Premi Eisner a Millor Publicació Juvenil 2011.

  Més informació:

  Primer capítol

  Booktrailer

  Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

  16/01/2017
 • Recetario del profesor Capo

  Recetario del profesor Capo

  Barcelona : Larousse, cop. 2016

  L’alimentació i l’aplicació de recursos naturals per a la millora de la salut i la recuperació de malalties han estat solucions mèdiques aplicades des de fa molts anys arreu del món.

  Nicolás Capo (1899-1977), professor naturista i practicant convençut de la dieta vegetariana com a mètode de sanació, va deixar un bagatge i mostres fefaents d'èxit en la recuperació de malalts que la seva filla i nétes han volgut deixar paleses en aquesta obra. Capo va ser prolífic en l'edició de llibres sobre els beneficis de la llimona, l'all, els espàrrecs o les taronges, per esmentar alguns exemples. Des de la fundació de la "Escuela Trofológica Naturista de España" el 1925 va dirigir i publicar la revista quinzenal Pentalfa que va arribar a tenir una tirada de 30.000 exemplars i es convertí en un referent del naturisme al país.  Els més de 25 anys de funcionament del restaurant L'Hortet a Barcelona per la generació Capo fan de les investigacions i pràctiques de Capo un exemple sòlid i viu dels aspectes positius de la cuina vegana en la salut de les persones.

  Aquest llibre aporta informació biogràfica de relleu del professor Capo i una magnitud de receptes vegetarianes que podreu consultar d'una forma ben pràctica per elaborar entrants, primers plats, segons plats i postres. Capo va treballar colze amb colze amb la seva esposa, Ramona Perera. La seva implicació tant a la consulta de què disposaven a Barcelona com en la faceta culinària van ser prou rellevants com per dedicar, en aquesta obra, una secció pròpia de receptes. Com ho són també les receptes del restaurant l'Hortet i els consells dietètics de la filla del professor, Odina, per a algunes malalties.

  Aquest receptari és per aquells que consideren que l'alimentació és com una medecina, per als que creuen que els productes que ens ofereix la natura tenen unes propietats que no podem ignorar i per als que no volen renunciar al plaer del bon menjar.

  Per a més informació sobre la temàtica trobareu documents d'interès a:

  Cuina vegetariana

  Dietoteràpia

  Recomanació feta per Montse Collazos de la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts.

  18/01/2017
 • Ruso para viajar

  Ruso para viajar

  Madrid : Anaya Touring, 2011

  Ruso para viajar és una guia de conversació per entendre’s en rus, en un format de petit quadern. Ens mostren 60 situacions típiques que ens podem trobar en un viatge per Rússia (mitjans de transport, allotjaments, restaurants, compres, etc.) i la seva correcta pronunciació. Cada secció té un petit apartat amb les frases més utilitzades en fitxes per, si calgués, assenyalar-les amb el dit. Inclou també, un apèndix amb un petit diccionari amb 2.100 paraules essencials.

   

  Més informació al catàleg:

   

  Webs útils per aprendre rus i/o viatjar a Rússia:

  • Rusalia: Un blog amb informació pràctica per viatjar a Rússia (castellà)
  • Evolució russa: Blog del corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio a Moscou amb dades pràctiques i d’actualitat(català)
  • Canal de Youtube de Ricardo Marquina, reporter i fotògraf freelance, en castellà.
  • Rusizate: Informació per aprendre rus i dades de la cultura russa, escrita per Marina, nascuda a l’antiga URSS(castellà).
  • Canciones rusas: Cançons russes i soviètiques traduïdes al castellà.

   

  Recomanat per Ilumi Ramos. Biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat 

  13/01/2017
 • Sobre Grace

  Sobre Grace

  Doerr, Anthony

  Madrid : Suma de Letras, 2016

  Anthony Doerr viu a Idaho (Estats Units) amb la seva dona i els seus dos fills. L’obra que el va fer saltar a la fama amb el premi Pulitzer el 2015 va ser “La luz que no puedes ver”(All The Ligth We Cannot See).
  És autor dels llibres de relats: Memory Wall  i  The Shell Collector, les memòries Four Seasons in Rome i la novel•la “Sobre Grace” (About Grace) publicada al nostre país al 2016.

  Font: http://www.anthonydoerr.com/biography/

  "Sobre Grace"
  David Winkler és un meteoròleg que viu a Alaska i està obsessionat amb la neu. Coneix a la seva dona i mare de la seva filla en un supermercat. La seva vida és molt tranquil·la si no fos perquè descobreix que té el do de veure els esdeveniments abans que passin. S’obsessiona amb una visió que té en què la seva filla s’ofega en una inundació i decideix fugir. 
  L’autor ens delecta amb el seu excel·lent text i amb la construcció dels personatges que pàgina a pàgina es van desvetllant.

  Més informació:

  Recomanat per Noemí Borrás. Bib. Piera.

  10/01/2017
 • Somnis a mida

  Somnis a mida

  Pradas, Núria

  Barcelona : Columna, 2016

  L’esplendor dels anys vint es l’escenari per la novel.la de ficció ‘Somnis a mida’ (Columna, 2016), obra original de l’escriptora Núria Pradas, que retrata a través de la botiga de moda Santa Eulalia dues dècades de Barcelona, en què la burgesia va passar vestir a mida a viure la cruesa de la Guerra Civil i la postguerra, que van repartir misèries a l’engròs, i sobretot entre la classe treballadora.

  Barcelona 1926. La coneguda casa de modes Santa Eulalia, dirigida per Andreu Molins, és a punt de donar a conèixer la primera col·lecció pròpia, fruit de la feina duta a terme pel dissenyador Ferran Clos, cunyat del propietari. Ho farà amb una gran desfilada, una de les primeres de tot l’Estat espanyol.

  La desfilada serà un èxit. El canvi ha començat i els vells magatzems de teixits nascuts a mitjans del segle XIX, són a punt d’entrar de ple en el món de l’Alta costura. A dins, les vivències de la família Molins (l’Andreu, la Roser, la seva germana i en Ferran) i les de diversos treballadors de la Casa es barregen i bateguen al ritme dels temps: temps plens de promeses, com els de l’Exposició Universal del 29. Temps complexos i infeliços, com els de la guerra i els de la immediata postguerra.

  La vida de la Laia Calvet, la protagonista, corre en paral·lel a la de Santa Eulalia, on entra a treballar molt joveneta, gràcies als bons oficis de la seva mare, la Carmen, modista de la casa. Aleshores, la Laia és tan sols una nena, somiadora, innocent i amb el cap ple d’ocellets.

  A Santa Eulalia, la Laia farà amistat amb la Roser Molins, la germana de l’amo, jove com ella, però pertanyent a una altra classe social. A un món diferent…

  Núria Pradas (Barcelona, 1954). Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura.

  Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Núria Pradas té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l’Anna (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça.

  Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom), publicada en català i castellà. Així com la darrera obra publicada, El perfum de les llimones (Ara Editorial), sobre l’exili català després de la Guerra Civil. I finalment, dues darreres aportacions literàries, ‘Sota el mateix cel’ (Premi Carlemany) i ‘La noia de la Biblioteca’, ambdues publicades per Columna.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Verge de Montserrat. El Bruc.

  10/01/2017
 • Barcelona noche de invierno

  Barcelona noche de invierno

  [Barcelona] : Cameo, DL 2016

  Després de l’èxit de ‘Barcelona, nit d’estiu’ l’any 2013, el director de cinema català Dani de la Orden torna amb la seqüela ‘Barcelona, nit d’hivern’
  Entre les històries que formen ‘Barcelona, nit d’hivern’ coneixerem el primer amor del Rei Melcior, a dos grans amics barallats pel cor de la mateixa dona, a un romàntic fart de tenir el cor trencat, una dona de 81 anys que confessa estar enamorada de la seva millor amiga, i una parella en crisi que sembla que la paternitat se’ls queda gran.

  Casos molt diferents però amb un nexe en comú: la cerca l’amor mitjançant una relació espontània  o no, que s’allargui en el temps o no, uns amors platònics o no però sempre carregades de comprensió, de llaços familiars, d’amics...
  Totes les històries tenen tot tipus de desenllaços, però les relacions de tots ells són harmonioses, simpàtiques i divertides.
  Finalment, ‘Barcelona nit d’hivern’ reuneix tots els requisits per passar una bona estona tan en parella com sol i acabar creient, de nou, en el amor.


  Més informació:

  Recomanat per Bib.de Masquefa

  10/01/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50