Els bibliotecaris recomanen

 • Todos los hijos de puta del mundo

  Todos los hijos de puta del mundo

  González Vázquez, Alberto

  [Madrid] : ¡Caramba!, 2016

  Alberto González Vázquez (1972), nascut a Lugo, és guionista i realitzador de pel·lícules d’animació. També ha treballat com a guionista de TV a diferents programes, com ara  “La hora chanante”,  “Muchachada nui” i “El Intermedio”.  L’any 2012 va publicar el còmic “Humor cristiano”.

  “Todos los hijos de puta del mundo” (2016) és una recopilació de vinyetes aparegudes a les publicacions satíriques “El Mundo Today” i “Orgullo y Satisfacción”; un conjunt d’historietes de caire social sota un comú denominador: la visió crítica, àcida i irònica del món que ens envolta.

  Una obra imprescindible, tant per a fanàtics de l’humor negre en general com  per als desencantats de la política recent en particular.

  Recomanat per Pau Fernández. Bib. Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet.

  26/04/2017
 • Una Vida millor

  Una Vida millor

  Gavalda, Anna

  Barcelona : Edicions 62, 2016

  Anna Gavaldà  (Boulogne Billancourt, 1970) és professora i ha col.laborat en diversos mitjans com Le Journal de Dimanche o la revista Elle.

  Ha publicat diverses novel.les i reculls de contes amb molt d’èxit com M’agradaria que algú m’esperés en algun lloc (2001) L’estimava (2003), Junts i prou (2004) El consol (2008), La sal de la vida (2010). Billie (2014) és la primera part d’una sèrie dedicada als joves, que continua amb Una vida millor (2016) .

  La novel.la Junts i prou va ser portada al cinema l’any 2007 per Claude Berry amb Audrey Tatou com a protagonista . Els seus llibres han tingut sempre un gran èxit de públic però no han estat tan ben valorats pels crítics literaris.

  En la seva darrera novel.la, els protagonistes són dos joves, la Matilde que té 24 anys i ha abandonat els seus estudis d’art i comparteix pis amb dues companyes. L’altre protagonista, en Yann, té dos anys més i ha acabat els seus estudis universitaris però no aconsegueix feina. La trobada de forma casual amb la Matilde per la pèrdua de la seva bossa en un bar, ens descobrirà les seves vides i els seus anhels : uns joves que encara prefereixen arriscar-se a triar una vida equivocada en lloc de no viure’n cap.

  Més informació:

  Recomanat per Glòria Sánchez. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera.

  26/04/2017
 • Japonés: curso completo de autoaprendizaje

  Japonés :

  Heere, Katja

  Barcelona : Difusión, cop. 2008

  Heere, Katja
  Japonés : curso completo de autoaprendizaje
  Barcelona : Difusión, cop. 2008
  > Veure disponibilitat al catàleg Aladí

   Més informació al catàleg:
  •    De la col·lecció (Idiomas Pons)
  •    Llibres d’autoprenentatge de japonès

  Curs per a iniciar-se o repassar les bases de la llengua japonesa. Estructurat en dos volums el primer, “Libro del alumno”, consta de deu unitats que treballen les quatre habilitats bàsiques: entendre, llegir, escriure i parlar.  Els annexos inclouen les solucions de les activitats, un vocabulari per lliçons, les transcripcions dels exercicis orals, un resum gramatical i un glossari japonès-castellà/ castellà-japonès. Ve acompanyat de 2 CDs amb les activitats orals i un vocabulari per practicar la pronunciació.
  El segon volum és un manual d’escriptura per a practicar els dos sil·labaris japonesos: el hiragana i el katakana, i els kanji o ideogrames.
   
  · Webs útils per viatjar i aprendre cultura japonesa:

  - JNTO : Oficina Nacional de Turisme de Japó 
  - Kirainet (un geek en Japón) : blog d’Hector Garcia (Kirai), espanyol vivint a Japó, autor de diferents llibres sobre cultura japonesa
  - Misiontokyo: Anime i manga ; revista online de notícies i actualitat
   
  Recomanat per Carme Ferrero.Biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

   

  27/04/2017
 • Tim Burton

  Tim Burton :

  Panadero, David G.

  Madrid : Diábolo, 2016

  Llibre molt recomanable per tots aquells que els hi agradi les produccions de l’excèntric   i imaginatiu director de cinema Tim Burton, gran creador de tot un univers propi sorgit de la seva fèrtil imaginació, així com també per a tots els amants del cinema, ja que algunes de les  seves creacions s’han convertit en autèntics clàssics.

  En aquesta obra trobareu informació sobre la seva vida, els seus inicis en el món del cinema amb la productora Disney, curiositats, així com també un anàlisi en detall de tota la seva filmografia on s’inclouen anècdotes i  fotos de diferents seqüencies de films.
  També parla dels seus col·laboradors incondicionals, des dels actors Johnny Deep i Helena Bonham fins al realitzador de les bandes sonores, en Danny Elfman. 

  Els autors del llibre, David G. Panadero i Miguel Ángel Parra, dos experts en el món Burton, parlen de l’èxit del director, que ha aconseguit amb el seu estil personal i peculiar, fer-se un lloc dins de la indústria de Hollywood.
   

  Més informació:

  Recomanat per María Cerrajero. Bib. Josep Jardí. Santa Perpètua de la Mogoda.

  25/04/2017
 • Que no, que no me muero

  Que no, que no me muero :

  Hernández Martí, María

  Madrid : Modernito Books, 2016

  Certament no és el primer cop que trobem el càncer com a tema literari. Més insòlit és que l’obra en qüestió sigui un còmic o novel·la gràfica. I no només això. L’autora, la María Hernández, va iniciar un blog a partir de la seva pròpia experiència com a malalta. Ho va fer per necessitat d’expressió al respecte, ja que al moment àlgid del tractament no tenia especials ganes de parlar amb ningú. El blog seria la gènesi d’aquest llibre. 

  En aquí, se’ns presenta la Lupe, una mena d’àlter ego de l’autora, però personatge fictici a la fi. La Lupe és una dona adulta amb parella, família, feina, mascota… És a dir, una persona ben normal. En tractar-se pel càncer de mama, viu una sèrie de situacions inesperades, on es fa palès la poca traça que té la gent en gestionar aquests temes. 

  Amb ironia i un sentit de l’humor un pèl àcid, assistim a un exercici de quotidianitat de la malaltia, que no té cap intenció terapèutica ni testimonial. El llibre està compost per 32 minirelats. Són unitats independents que, de manera fragmentària conformen un tot ben coherent, no exempt de sensibilitat. 

  Cal destacar com no, la tasca del Javi de Castro, jove il·lustrador, que ha sabut trobar el to adequat al tractament gràfic d’aquestes històries. Publicat recentment per Modernito Books, una d’aquestes editorials emergents, és un llibre ben recomanable, que a parer nostre té el valor de normalitzar una malaltia que, malauradament pot afectar a moltes persones. Aquesta obra però, la desdramatitza, deixant de banda els falsos mites que tothom hem sentit en alguna ocasió. És en aquest sentit, que fins i tot veiem aquest llibre com a “necessari”, per la visió que aporta del tema que tracta. I en qualsevol cas ve a ser un còmic divertit que segur que us agradarà…

  Més informació:

  Recomanat per Isabel Pérez. Bib. Elisenda de Montcada. Montcada i Reixac.

  25/04/2017
 • Locos por el swing dance : moda, música, cultura y pasos básicos

  Locos por el swing dance : moda, música, cultura y pasos básicos

  Cupit, Scott

  Barcelona : Larousse, cop. 2016

  Llibre escrit per Scott Cupit, un enamorat del swing que es va quedar enganxat des que va tenir contacte amb ell, per la energia de la dansa, la música i la gent.

  El ball del swing va transformar la seva vida per sempre, per això dedica totes les seves energies a donar-lo a conèixer i a promoure la seva cultura. De manera senzilla, pràctica i didàctica, accessible a tots, en aquest llibre ens mostra els aspectes bàsics del món del swing, comptant detalls fonamentals de la música, la història, la moda, l'estètica i els passos bàsics dels seus diferents balls: el lindy hop, el xarleston, el balboa, el blues o el claqué... Tots ells sorgits a Amèrica de la mà de la cultura afroamericana cap als anys 20-30, i que després es van estendre a Europa.

  A més, del pròleg de Jana Grulichová i Jordi Mundet -directors de Swing Maniacs-, ofereix fotografies, moda i accessoris per aconseguir el look desitjat i també guies de ball amb enllaços a vídeos de demostració (mitjançant codis QR).

  Un ball ressorgit, on ara home i dona són tots dos rols actius i tot aquell que vulgui aprendre'ls ho pot fer. Tria el que vulguis i posa't a ballar amb la teva parella!

  Més informació:

  Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera.

  25/04/2017
 • El Alma de las marionetas

  El Alma de las marionetas :

  Gray, John

  Madrid : Sexto Piso, 2015

  En un món occidental globalitzat on prima l’individualisme i s’idolatrà la llibertat i el progrés, el filòsof i polític contemporani  britànic John Gray ens fa reflexionar sobre els ideals moderns i els converteix en mites qüestionables. El seu repertori de llibres publicats fa trontollar el pensament occidental de superioritat cultural al qual estem immersos. 

  Un vocabulari assequible, un pensament fora dels canons que imperen i un toc excessiu d’erudició distingeixen els llibres de John Gray o John N. Gray, insigne filòsof del nostre segle i professor jubilat de Pensament europeu a la London School of Economics, Oxford, Harvard. A El Alma de las marionetas: un breve estudio sobre la libertad del ser humano, l’autor  s’atreveix a estripar un dels valors més preciats del nostre segle, la llibertat assolida, conduint-nos a través d’un recopilatori de reflexions, que engloben doctrines de diversa índole,  a una hipòtesi plantejada a priori.

  Un breu estudi sobre la llibertat del ser humà que es desglossa en tres capítols: La Fe de los títeres, En el teatro de las marionetas i Libertad para über-marionetas. 

  Fidel al seu estil a La Fe de los Títeres l’autor demostra el paral•lelisme entre la doctrina dels gnòstics, que es remunta al Món Antic,  i el pensament laic modern.  John Gray ens parla del concepte antic-modern d’entendre la llibertat, del culte a la ciència, la fe en el progrés i ens porta al seu terreny amb enginy on les similituds amb el gnosticisme es fan evidents. 

  Al capítol En el teatro de las marionetas, l’autor, incrèdul que el progrés comporti l’eradicació de la violència introdueix nous conceptes com “l’exportació de la violència” i ens guia per un recorregut per la barbàrie que passa des dels asteques a les civilitzacions actuals.

  I per acabar, a Libertad para über-marionetas John N Gray es qüestiona on comença i on acaba la nostra llibertat.

  No Apte per a lectors-consumidors sense sentit crític és un llibre ple de referències a pensadors de tots els temps amb una visió del sentit de la vida i de l’existència humana que difícilment et deixarà indiferent. Llegir El Alma de las marionetas és invertir un temps a la reflexió i desconnectar durant la seva lectura de la cultura de la immediatesa en l’actual societat anomenada del coneixement.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Vapor Badia. Sabadell.

  24/04/2017
 • Diari del búnquer

  Diari del búnquer

  Brooks, Kevin

  Barcelona : Destino, 2015

  Guanyadora del Cilip Carnegie Medal 2014, va arribar a les prestatgeries catalanes el 2015. No apta per ànimes massa sensibles. El seu autor, Kevin Brooks ha publicat una dotzena de llibres i ha rebut diversos premis. Amb una narrativa molt addictiva,  recomanem seguir-lo de prop. 
  En Linus és un adolescent segrestat al carrer  que, de sobte, es troba en un edifici de ciment amb sis habitacions, una cuina (amb sis jocs de plats, gots i coberts), un bany, un rellotge i un ascensor sense botons. 

  Història opressiva, però que gira al voltant de l´esperança, de la il·lusió de superar una situació extrema, de la força que surt de l´interior de les persones i que no esperaven tenir. Descriu qüestions més mundanes i fisiològiques; necessitats humanes que s´amplifiquen quan no hi ha una altra cosa a fer que escoltar-se a un mateix: fam, set, fred, vòmits, diarrees, calfreds... I et porta paulatinament per un ampli ventall sentiments i emocions que el protagonista enumera: enuig, llàstima, por, pànic, odi, confusió, desolació, tristesa, bogeria, ràbia... 

  Com tot diari resulta especialment atractiu per als adolescents perquè tenen la percepció de viure en temps real el que està passant. No obstant això, recomanem la seva lectura des d’un prisma adult ja que les sensacions que evoca propicien el debat i la tertúlia intergeneracional.

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Esteve Paluzie. Barberà del Vallès.

  24/04/2017
 • Intemperie

  Intemperie

  Carrasco, Jesús

  Barcelona : Seix Barral, 2013

  Jesús Carrasco és una de les noves veus de la literatura castellana, que ens va sorprendre al 2013 amb “Intemperie”, una novel·la rotunda ambientada a l’Espanya rural, i que va merèixer la consideració de millor llibre de l’any pels llibreters de Madrid. Nascut a Badajoz al 1972, l’autor combina el món de la publicitat i l’escriptura. 

  “Intemperie” ens explica la fugida d’un nen del lloc on viu, de les experiències que tindrà a partir de llavors en mig del no res i de la seva relació amb un vell cabrer, que es converteix en el seu company de viatge. Només podem sospitar els motius de la fugida. 
  El paisatge desèrtic i dur, la violència que l’envolta i la importància de valors elementals com l’amistat fan de la narració un text ple de símbols aclaparadors sobre la condició humana.

  La crítica ha vist en la novel·la de Jesús Carrasco influències de Miguel Delibes per la sobrietat magistral del seu llenguatge, tot i que l’escriptor es declara també hereu dels millors escriptors de la literatura nord-americana.
   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Central. Cerdanyola

  24/04/2017
 • Brothers

  Brothers

  Black Keys

  [S.l.] : V2 , p. 2010

  Aquest  grup el formen un nucli de dos artistes que són d’Ohio: Dan Auerbach ( guitarra i veu) i Patrick Carney (bateria).

  En aquest LP hi trobareu rock amb pinzellades surenyes, mesclades amb ànima blues i garage, cançons melancòliques i d’altres amb un rerefons de música negra; hi son presents certs esquitxos psicodèlics. Guitarres amb fuzz i phasing, es mesclen amb teclats analògics i bateries profundes i obscures amb l’excepcionalitat de les composicions de Dan i Patrick.

  Amb aquest LP, The Black Keys van aconseguir 3 premis Grammy l’any 2010 ,un dels quals fou per a millor àlbum de música alternativa.

  Si us agrada ... també us agradarà:

  Més informació:

  Recomanat per Marc de Blas. Gerència de Serveis de Biblioteques.

  24/04/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50