Els bibliotecaris recomanen

 • Me han despedido

  ¡Me han despedido! :

  Chicot, Marcos

  Barcelona : Plataforma, 2009

  Què fer quan ens acomiaden? Quina actitud prendre i quines passes fer? Molta gent es fa aquestes preguntes quan es queda sense feina. Alguns són víctimes de la frustració i el desànim. Altres, tanmateix, enfronten la situació de manera diferent i mantenen una actitud positiva. Pensar, sentir i actuar constructivament és la clau de l’èxit. Potser és un do natural, però segons l’autor del llibre també pot ensenyar-se i aquesta és la finalitat del llibre. Al llarg d’aquesta guia s’exposen i analitzen nombrosos casos reals que il·lustren quins són els comportaments correctes i incorrectes en els dies posteriors a ser acomiadat, quan l’etapa sense feina és llarga i durant la cerca de feina. La part final del llibre és un exhaustiu manual de cerca de feina que indica com desenvolupar una xarxa de contactes, quins són els diferents canals de cerca de feina i com preparar l’entrevista de selecció al mateix temps que s’expliquen trucs que marquen diferències fonamentals.

  Pel que fa a l’autor, Marcos Chicot, és, a més d’escriptor, llicenciat en Econòmiques i en Psicologia Laboral,  expert en processos de selecció de treballadors. També ha escrit Cómo encontrar un nuevo empleo : afronta con optimismo tu futuro laboral.


  Recomanat per Manel Fernàndez. Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.

  20/05/2017
 • Pasta fresca: el auténtico estilo italiano

  Pasta fresca :

  Simili, Margherita : Simili, Valeria

  Madrid : Libros con Miga, cop. 2015

  Aquest llibre és perfecte per descobrir i aprendre els secrets de la pasta feta a casa. Les germanes bessones Simili, referència obligatòria de la cuina italiana, abans de mostrar les receptes donen totes les indicacions sobre els diferents ingredients i tècniques a emprar per aconseguir uns resultats gastronòmics excel·lents.

  És un llibre apte tant per a cuiners novells com experimentats; les autores però,  insisteixen en que cal seguir totes les indicacions per obtenir uns resultats òptims, indicacions que malgrat puguin ser extenses, són de fácil aplicació a la pràctica.

  Les receptes estan classificades segons siguin per fer al forn, es tracti de pasta farcida o bé de  pasta freda. A més a més, hi ha un apartat sobre la condimentació de salses, es presenten tres receptes bàsiques sobre el caldo i el què es pot fer amb una llàmina de pa.     

  Elaborar lassanya, canelons, tortelli, tortellini, tallarins, ravioli, cappelli … pot no ser fàcil però és possible i val molt la pena fer l’esforç. 

  Recomanat per la Biblioteca d'Artés

  20/05/2017
 • 100 curiositats zoològiques: del podòmetre de les formigues a les immersions dels catxalots

  100 curiositats zoològiques :

  Martorell i Sabaté, Eduard

  Valls : Cossetània, 2016

  Eduard Martorell (biòleg) i Gábor Somssich (il·lustracions), grans apassionats per l’observació i la natura, en aquest llibre ens transmeten un munt de coneixements fascinants sobre el món dels animals. Cent textos breus, molt informatius i engrescadors escrits per Eduard Martorell, acompanyats per un fantàstic dibuix naturalista de Gàbor Somssich.

  Les espècies avancen al llarg de les pàgines des dels animals més petits cap als més grans, i on l’autor ressalta els aspectes més atractius i sorprenents de l’anatomia  de cada un d’ells, com també el seu comportament; tota una àmplia diversitat d’espècies del nostre planeta que ens pot fer entendre la nostra pròpia excepcionalitat biològica.

  Podem descobrir i aprendre moltes peculiaritats: com es defensen les taràntules, sobre la pèrdua i regeneració de la cua de les sargantanes, perquè les formigues compten les seves passes, quants anys pot viure la llagosta, el catxalot a quina fondària es submergeix, on es situen els refugis dels taurons... ; una petita mostra de sorprenents trets animals que fa despertar l’interès del llibre.

  Una publicació divulgativa, absolutament recomanable per a tots els públics, plena de curiositats i anècdotes, i ideal per a llegir a estones donada l’estructura en capítols curts i independents. 

   

  Recomanació feta per la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella

  22/05/2017
 • Agua H2O la fórmula de la salud

  H2O: una biografía del agua/ Philip Ball, traducción de José Anibal Campo

  Ball, Philip

  TurnerFondo de Cultura Económica 2007

  El llibre presenta una visió molt completa de l’aigua, destacant el seu paper com a element saludable: com a beguda, com a tractament, com a recurs de bellesa... En el primer capítol presenta una perspectiva global de l’aigua. El segon està dedicat a la hidrologia com a ciència mèdica que s’ocupa de l’aplicació terapèutica de les aigües mineromedicinals, mentre que en el tercer ens inclou un enfocament sobre el benefici de les aigües de mar per a la salut. Com a capítol final, ens ofereix un original compendi de cosmètica termal amb els últims descobriments i un interessant viatge pels cinc continents.

   

  Una visió molt completa sobre el paper de l’aigua, que recull molta informació, curiositats, consells i una selecció de fotografies que enriqueixen encara més el contingut.

  Més informació:  

   

  17/05/2017
 • A flor de piel

  A flor de piel

  Moro, Javier

  Barcelona : Seix Barral, 2015

  A flor de piel (2015), és la darrera novel·la de Javier Moro, i està basada en uns fets reals que van formar part de la nostra història, durant el període comprés entre finals del S. XVIII i principis del XIX: l’epopeia que va fer possible portar la vacuna de la virola des d’Espanya a Amèrica, és l’argument que ha triat l’autor per rescatar aquests fets del oblit i narrar-nos, amb la facilitat amb que ens té acostumats, una trama plena d’aventures, no exempta de risc ni d’amor, que desperta l’interès del lector des de el començament fins al final.

  La història comença a finals de 1803, quan una expedició, organitzada per Carlos IV, salpa del port de La Coruña amb la missió de portar la vacuna de la virola als territoris espanyols de Ultramar. Aquesta expedició, batejada sota el nom de Expedición Filantrópica de la Viruela, la formen  dos metges espanyols, Francisco Javier Balmis i Joseph Salvany i la infermedera Isabel Zendal, encarregada de vetllar pels 22 nens orfes que els acompanyen i els quals són portadors de la vacuna. Al llarg d’aquesta travessa, els protagonistes es troben amb un seguit de dificultats i problemes que hauran de fer front alhora que els dos homes es disputen l’amor de l’única dona a bord.

  Javier Moro Lapierre va néixer a Madrid l’11 de febrer de 1955. Fill de mare francesa i pare espanyol, des de ben jove ha viatjat arreu del món acompanyant al seu pare, executiu d’una companyia aèria. Això li ha permès conèixer molts països i moltes cultures, dels quals guarda bons records i li han deixat una empremta que es reflecteix a molts dels seus escrits. Ha col·laborat també en programes de ràdio i en premsa escrita i viatja sovint per cercar informació i documentació per a les seves novel·les. 

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Vicente Aleixandre. Badia del Vallès.

  15/05/2017
 • Bird eyes

  Bird eyes

  Graham, Núria

  Barcelona : El Segell del Primavera , DL 2015

  "Bird eyes", disc publicat l’any 2014 i amb imatge de portada pintada pel cantautor americà Adam Green, és el primer treball de la vigatana Núria Graham. 

  Núria Graham es va donar a conèixer l’any 2013 amb la remarcable maqueta "First Tracks" i defineix la seva música com una pop una mica complex. I certament, ho és: cantat amb veu profunda però alhora suau, combinant sons acústics i elèctrics, i sobretot, amb experimentació i moltíssima personalitat. 

  Amb "Bird Eyes" Graham va obtenir un gran reconeixement que la va portar de gira per tot Espanya, Portugal, Anglaterra i Holanda acompanyada pels músics Jordi Casadesús i Aleix Bou, i en la qual va tenir l’oportunitat de compartir cartell amb artistes com St. Vincent i Unknown Mortal Ochestra. 

  Des de llavors ha publicat el recull de 4 cançons "In the cave" i ha participat al disc "Ós Bipolar" de Quimi Portet, tots dos disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Polinyà

  15/05/2017
 • Audition

  Audition

  Barcelona : DeAPlaneta, 2002

  Obra del polèmic, controvertit i prolífic director Takeshi Miike (ha dirigit més de setanta produccions teatrals, pel·lícules i programes de televisió desde 1991), antic deixeble del venerable Shohei Imamura, aquesta pel·lícula de culte, romàntica i de terror, és un clar exemple de l’estil extrem i d’alguns dels temes recurrents del seu autor. Violent, radical... són qualificatius que han acompanyat les seves creacions des dels inicis; caldria afegir-hi, també, eclèctic i... còmic. Un humor insà, absurd, malaltís i molt particular, però humor, al cap i a la fi.

  No seria molt el cas, però, d’Audition. Pel·lícula de drama derivat a autèntic malson (o seria a l’inrevés?), que malgrat tot mereix ser vista (i patida) almenys un cop a la vida. Un home busca l’amor en la figura d’una jove aparentment delicada i de rialla cruel, que finalment el castigarà de manera molt (molt) dolorosa. Film d’avanç i digestió lenta, fruit inclassificable d’un director inclassificable que, quan vol, pot resultar extremadament violent.

  No us perdeu de Miike, a banda d’Audition, Ichi the killer o La felicidad de los Katakuris, autèntiques joies estrambòtiques i incatalogables, a veure com us quedeu. Cricricricri...[si la veieu,  sabreu a què ens referim amb aquesta onomatopeia]

   

  Més informació:

  Recomanat per Núria Perarnau. Bib. Joan Miró. Barcelona

  16/05/2017
 • Completament sonat!

  Completament sonat!

  Legardinier, Gilles

  Barcelona : Columna, 2015

  Un relat ple d’humor i tendresa que atrapa al lector des de l’inici. La novel·la conté també una reflexió sobre la vida, la pèrdua de persones estimades i una filosofia peculiar per encarar els problemes personals.

  El protagonista d’aquesta novel·la, Andrew Blake, és un milionari anglès vidu que, decideix canviar radicalment de vida i es lloga de majordom en una gran mansió a França.

  Els peculiars habitants de la casa són: la propietària, la senyora Beauvillier, vidua i amb problemes econòmics per mantenir les seves propietats, l’Odile, la cuinera, Maron, la minyona i el jardiner Philippe. La relació entre ells són bastant peculiars i des del primer moment l’Andrew decideix mirar de millorar-les. Entre els protagonistes també s’hi compten el Méphisto, el gat de la cuinera i el Youpla, el gos del jardiner.

  Al llarg del relat, anem coneixent les inquietuds de cadascun d’ells, les seves virtuts i flaqueses i alhora també descobrim l’enyorament que sent el protagonista des de la mort de la seva muller i el distanciament de la seva filla.

  L’autor aconsegueix fer-nos passar una bona estona, ens fa estar amb un somriure constant al llarg de la lectura que alhora conté moments de molta tendresa. També fa sovint una comparació entre francesos i anglesos pel que fa al llenguatge, als hàbits i als tòpics.

  Gilles Legardinier (Paris, 1965) ha treballat al cinema com a pirotècnic, tant a França com als Estats Units, i ha dirigit anuncis i documentals a escala internacional. Actualment és responsable de comunicació per al cinema en diversos estudis, tasca que compagina amb l’escriptura. 
  Legardinier va començar la seva carrera com a escriptor amb els thrillers L’exil des anges (premi SNCF de novel·la policíaca 2010) i Nous étions les hommes, fins que el 2011 va escriure Demain j’arrête!, una comèdia que es va convertir en tot un fenomen a França. Des de llavors és un dels autors més venuts al seu país. Ha escrit també novel·les juvenils com Le Sceau des maîtres (2002) i Le Dernier Géant (2002), la seva primera novel·la romàntica Mañana lo dejo  va tenir un gran èxit i va ser escollida Llibre de l’any pels lectors de Plume libre. Altres novel·les seves del gènere humorístic són: Et soudain tout change (2013), ça peut pas rater! (2014), Quelqu'un pour qui trembler (2015).

  Més informació:

  Recomanat per M. Antònia Bisbal. Bib. Central d’Igualada

  07/05/2017
 • El Balcón en invierno

  El Balcón en invierno

  Landero, Luis

  Barcelona : Tusquets, 2014

  Un escriptor llegeix el fragment d’una novel·la que no l'acaba de satisfer. A partir d’aquí comença una reflexió sobre la seva vida, la infància i l’adolescència en una família d’origen camperol que no entenia que volgués dedicar-se a escriure. La llista de feines precàries. La descripció dels membres de la família: una mare treballadora i patidora que accepta amb resignació el destí; un pare que té l’esperit absent de la quotidianitat familiar; les dues germanes que callen i fan anar la màquina tricotosa per guanyar un salari de subsistència.

  Dins aquesta trama principal trobem reflexions sobre l’obra d’altres autors com Madame Bovary de Flaubert. Aquests  recursos fan que els lectors puguem ser partícips de les reflexions de l’escriptor, a més d’ajudar-nos a entrar en l’univers literari.

  És una novel·la brillant, tant per l’estil literari com per la temàtica d’inspiració autobiogràfica, ja que Luis Landero, nascut a Alburquerque (Badajoz) té semblances amb el protagonista.

  “De Antonio Machado salté a Madame Bovary, donde hay un momento en que las gotas de lluvia caen y se oyen caer, de una en una, como me ocurría a mí en esos instantes. Me levanté, fui a por el libro y no tardé en encontrar lo que buscaba. Es una escena preciosa. Charles ha ido a la granja de los Boyary. Él, tan ingenuo, tan tonto, aún no sabe que está enamorado de Emma, pero nosotros, los lectores, a quienes Flaubert nos hace tan listos, lo sabemos de sobra. Lo sabemos desde el principio, cuando en la primera visita, y en el momento en que se dispone a marcharse, a Charles se le cae la fusta entre sacos de trigo y los dos, él y Emma, se inclinan a buscarla y sin querer sus cuerpos se rozan un instante”. Pàg. 113.

   

  Més informació:

  Recomanat per Antònia Caño. Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Montalt.

  12/05/2017
 • El Día del watusi

  El Día del watusi

  Casavella, Francisco

  Barcelona : Anagrama, 2016

  El protagonista es diu Fernando Atienza i té l’encàrrec de redactar un informe d’un personatge important de Barcelona. Mentrestant, repassa la història del Watusi, el seu heroi infantil i mite del seu passat barraquista, recorda les incursions en els barris populars i el descobriment de nous escenaris, de noves latituds urbanes i delirants moradors.

  L’escriptor Carlos Zanón explica en el pròleg que aquest personatge li recorda a Kafka, a l’agrimensor del castell on arriba un estranger a la terra promesa, un llogarret a l’interior d’Europa, que és la representació del rebuig envers el diferent. Fernando Atienza és això, un tipus diferent que descobreix Barcelona en el context històric d’una transició no gaire ben parada, on la descripció de l’arribisme és brillant. L’escriptura de Fernando Casavella és àcida i mordaç, i ens situa perfectament en el lloc i el moment passat. De la mateixa manera que Manuel Vázquez Montalbán a El pianista, ens ajuda a fer memòria d’un temps i d’uns protagonistes que el temps acaba relegant a l’oblit. Així ocorre amb la majoria de les històries, anònimes, perdudes, no resisteixen el pas de temps, però sempre ens queda el mite, com el del Watusi. 

  Més informació:

  Recomanat per Jordi Parcerisa. Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Muntala

  12/05/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50