Els bibliotecaris recomanen

 • Tal como somos: un libro de autoayuda para gays, lesbianas, transexuales y bisexuales

  Tal como somos: un libro de autoayuda para gays, lesbianas, transexuales y bisexuales

  Soriano Gil, Manuel Ángel

  Barcelona [etc.] : Egales, cop. 2007

  Viure respectant-se un mateix i fer-ho d’una forma conseqüent de vegades és difícil quan el que destaca és alguna diferència respecte la majoria. La sexualitat és un tema que, malgrat s’ha desprès de moltes capes tenyides de vergonya, tabú i obscenitat encara no és prou oberta com per ser expressada amb transparència. Encara menys en el col·lectiu de gays, lesbianes o transexuals. En aquest sentit aquesta lectura és un altaveu de llibertat d'expressió respecte aquest col·lectiu no heterosexual. Un altaveu que mostra realitats viscudes i emocions patides com ara la confusió, la por a la no acceptació, tant pròpia com aliena, i moltes més. El proper 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBT, desitgem que aquest i d’altres llibres en aquesta línia siguin també un orgull per a les biblioteques i siguin exposats, visibles, que es prestin amb l’alegria de qui expressa la veritat obertament.

  L’obra inclou un parell de seccions sobre què es considera que ha d’incloure un llibre d’autoajuda des del punt de vista de l’autor i quines són les aportacions respecte el mateix per part de gays i lesbianes. El cos principal de l’obra, però, són entrevistes a gays, lesbianes, parelles seropositives, parelles serodiscordants, transsexuals, bisexuals, famílies homoparentals i una rica diversitat més de situacions diferents. Sense cap mena de dubte, la formació, experiència i el bagatge de l’autor que ha treballat amb aquests col·lectius fa que el missatge de tots els entrevistats sigui proper, directe i franc. 

  Manuel Ángel Soriano, llicenciat en psicologia i diplomat en psicologia clínica, treballa com a terapeuta i té àmplia experiència amb el tractament de persones amb problemes d’angoixa, baixa autoestima i depressió. S’ha dedicat intensivament a l’ajuda de gays, lesbianes, transsexuals i persones amb el VIH i ha escrit altres obres molt vinculades temàticament a aquesta com ara La Marginación homosexual en la España de la transición, La Juventud homosexual : un libro de autoayuda sobre la diversidad afectiva sexual en las nuevas generaciones LGTB del siglo XXI i la més recent novel·la Yo fui tu Pigmalión

   

  Més informació al catàleg Aladí per les matèries:

   

  Recomanació feta per la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts. 

   

  19/06/2017
 • H de halcón

  H de halcón

  Macdonald, Helen

  Barcelona : Ático de los Libros, 2015

  Helen Macdonald és una escriptora anglesa naturalista i investigadora afiliada  al Departament de Història i Filosofia de la Ciència a la Universitat de Cambridge des de l’any 2004 fins al 2007. Ha escrit i presentat programes de radio i també va protagonitzat 4 documentals a la BBC. El 2014 guanya el Premi Samuel Johnson de no ficció i el Premi Costa al millor llibre de l’ any amb "H de halcón". 

  El llibre narra en primera persona com l' autora va superar la mort del seu pare. Tot i ser una història de dolor, de dol i de superació, “H de halcón” , és una història d’ amor, el d’una filla en vers el seu pare com, també,  pel seu falcó i per la vida salvatge. Les descripcions del paisatge són d’ una gran emoció ,així com, el pas de les estacions i els canvis de llums que descriu l’autora i que reflecteixen el seu estat d’ànim. És un llibre sobre llibres ja que, Macdonald , compara la seva experiència, amb un altre escriptor turmentat, T.H.White, conegut per ser el creador de les llegendes del Rei Artur i del mag Merlí i autor de “El Azor”. 

  Macdonald ha fet un llibre especial que té aquell ingredient que el converteix en excepcional; mostra un món de dolor i bellesa. 

  Els llibres especials no es poden deixar passar i aquest n' és un.

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Pompeu Fabra. Sant Quirze de Besora.

  22/06/2017
 • La Venedora d'ous

  La Venedora d'ous

  Cirino, Linda D

  Barcelona : La Magrana, 1999

  L’Eva és grangera. Viu al sud d’Alemanya just a l’inici de la 2a Guerra Mundial. La repressió nazi està començant, els seus fills s’han allistat a les Joventuts Hitlerianes i el seu marit haurà de marxar al front. Quan un fugitiu jueu apareix a la seva granja, ja res tornarà a ser el mateix.
  Acostumo a fer cas de les recomanacions de llibreters i usuaris diversos. I una llibretera fou qui em va recomanar aquesta lectura que m’ha arribat al cor.

  L’autora, Linda D. Cirino (Nova York, 1941-2007), escriptora nord-americana descendent d’emigrants polonesos, va recolzar activament el moviment pels drets civils. Aquesta fou la seva única novel•la, dues edicions amb títols diferents (The Egg Woman i Eve’s story) i nombrosos assajos, incloent una història literària de Nova York. La venedora d’ous ha estat traduïda a nombrosos idiomes i va rebre una bona acollida pels lectors. Lamentablement, la seva mort prematura l’any 2007 li va impedir conèixer l’èxit d’aquesta obra, publicada un any després.
  Cirino escriu amb una prosa que t’endinsa en la història. I és una història complicada, sobre tot, pels fets que estan succeint i els que estan per venir. Són fets molt tràgics narrats des del pensament més íntim de la protagonista. L’autora sap com captivar el lector d’una manera senzilla i planera, amb fragments simples i concisos. Cada pensament, cada sentiment, cada emoció de l’Eva estan descrits amb una harmonia admirable. Hi ha una evolució de la nostra venedora al llarg del llibre. Un canvi cap al descobriment d’una realitat devastadora. Ella experimenta noves sensacions en l’amor que abans ni coneixia. I tot aquest progrés te’l creus i te n’alegres, sense cap dubte.
  Una novel·la molt intimista amb grans dosis d’emocions. No hi busqueu acció trepidant perquè us equivoqueu de llibre, i que no es troba a faltar, la veritat. Si cerqueu una lectura senzilla, captivadora des del primer moment i si voleu defugir d’allò que llegeix tothom i ser originals, aquesta novel3la és la vostra.

  Us brindo una frase del New York Times que resumeix perfectament aquesta novel·la: an extraordinary, beautiful and touching novel about prejudice, integrity, self-knowledge and courage. (una extraordinària, bella i commovedora novel•la sobre els prejudicis, la integritat, l’autoconeixement i el valor).

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Torelló.

  19/06/2017
 • Boardwalk Empire

  Boardwalk Empire.

  [S.l.] : Home Box Office, cop. 2011

  HBO, la coneguda cadena de televisió i productora de continguts televisius i creadora de series mítiques com “Los Soprano”, “The Wire”, True detective” o “Joc de trons” va produir entre 2010 i 2014 “Boardwalk Empire”. La sèrie, ambientada a l’Atlantic City (Nova Jersey) dels anys 1920, s’inicia el mateix dia en que entra en vigor la “llei seca” i està basada en l’obra de Nelson Johnson.
   
  La trama de “Boardwarlk Empire” es centra en la figura d’ Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi), basada en un important personatge que va controlar la corrupció política i el món de la delinqüència de la ciutat durant els anys 20. Creada per dos pesos pesants de la ficció de gàngsters: Terence Winter (Los Soprano) i Martin Scorsese, que dirigí l’episodi pilot, recrea amb fidelitat històrica i un impecable estil visual una època especialment convulsa.

  Al llarg de les seves cinc temporades, la sèrie va tenir 57 nominacions als premis Emmy i en va guanyar 20. Tot un èxit si tenim en compte que els rivals eren sèries com “Joc de trons”, “Breaking Bad”, “Downton Abbey” o “House of cards”.
   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Torelló

  19/06/2017
 • Un Matrimoni amateur

  Un Matrimoni amateur

  Tyler, Anne

  Barcelona : La Magrana, 2005

  L'autora, Anne Tyler, va néixer el 1941 a Minneapolis (EEUU). Durant la seva infantesa va viure en diverses comunitats cuàqueres. Als 19 anys es va graduar a l'universitat de Duke i posteriorment a la de Columbia. Ha rebut diversos premis literaris i s'ha fet adaptacions per al cinema i la televisió d'algunes de les seves novel·les

  Quines poden ser les conseqüències de deixar-nos arrossegar per les casualitats i els esdeveniments? ens poden portar a prendre una decisió fonamental que marcarà la nostra vida?
  Aquesta és la circumstància en la que es troba la parella protagonista en un moment donat i que, com el tramvia del que salta la noia, se'ls endú cap un futur on la inèrcia els acompanyarà durant anys.

  L'acció es situa en una ciutat mitjana dels Estats Units just a l'inici de la 2ª Guerra Mundial, la Pauline i en Michael es coneixen en una situació "especial" i tot l'entorn els porta a creure's que són fets l'un per l'altre, pel que decideixen començar una vida en comú.
  La convivència del dia a dia, la diferència de caràcters, la monotonia, seran el leitmotiv de la seva vida, només trencada per les tragèdies familiars.

  La novel·la està estructurada en salts cronològics en que acompanyem els protagonistes durant 50 anys de desencís, en que sembla que res canviï massa malgrat algun succés esperpèntic.

  En definitiva, una novel·la en la que al principi potser costa entrar-hi però que va generant curiositat per conèixer el desenllaç dels esdeveniments. 

  Més informació:

  Recomanat per Bib. La Cooperativa. Centelles.

  19/06/2017
 • Cada uno lo suyo

  Cada uno lo suyo

  Roto

  Barcelona : Reservoir Books, 2013

  Andrés Rábago García, més conegut com "El Roto", ha editat en vàries ocasions l’antologia dels treballs que publica diàriament al diari "El País". Consirós, punyent, crític... sens dubte, és un dels millors analistes socials del moment, capaç de reflectir amb una ironia i una lucidesa admirables la nostra situació actual, i que aconsegueix penetrar a les nostres consciències.

  En el cas de "A cada uno lo suyo", l’autor ens presenta un recull de les seves vinyetes seleccionades i ordenades per tal de crear una estructura narrativa cohesionada. Malgrat la seva acidesa i l’humor càustic que mostra en tota la seva obra, acaba el recull oferint un bri d’esperança dictaminant que “si no podem canviar d’horitzó, canviem de perspectiva”. 

  Cada pàgina que observem del llibre és una obertura a la nostra ment que ens ajuda a observar, més enllà, la realitat més perversa del nostre sistema. La lectura dels seus àlbums recopilatoris, per tant, no deixen indiferent a ningú. Cada lector en traurà les seves pròpies conclusions i reflexions que, de ben segur, ajudaran, ni que sigui per uns instants, sotmetre’ns a la mirada crítica de la realitat social que vivim. 

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Joan Triadú. Vic

  19/06/2017
 • Sólo ante el peligro

  Solo ante el peligro

  Madrid : Avalon, DL 2007

  Si no us agraden els westerns us encantarà Solo ante el peligro. Una afirmació fatal com aquesta necessita explicacions, i com deia l’alcalde del Berlanga, aquesta explicació que us dec us la vaig a pagar.

  Si no us agraden els westerns potser és perquè no els enteneu. El mite de la frontera, la soledat del cowboy torturat pel seu passat, la noia que l’espera recolzada a la columna del ranxo, la lluita contra la natura, i tants altres que moltes vegades s’utilitzen per definir el gènere potser us són totalment aliens. Reconeixeu que s’han fet veritables obres mestres, però sou de la generació del programa doble, i sabeu que també s’han fet pel·lícules en sèrie que repeteixen mil vegades les mateixes escenes, les mateixes baralles, els mateixos duels, les mateixes entrades al saloon, i fins i tot els mateixos indis.

  No enteneu perquè els cowboys han de ser lacònics. No enteneu perquè van al poble si saben que Frank ha dit que els matarà. No enteneu perquè s’han de posar la maleïda estrella si el que volen és morir de vells veient com pastura el seu ramat. No enteneu que elles els esperin sempre, i no enteneu que caiguin sempre al seus braços només perquè són virils i forts i homes de veritat.

  És per això que us encantarà Solo ante el peligro. Perquè parla de la soledat de l’home que s’ha d’enfrontar al seu passat, de la dona que li fa costat, i de la lluita contra elements que no podem controlar. Us encantarà perquè el protagonista és lacònic, perquè porta la maleïda estrella de sheriff tot i que voldria morir de vell, i perquè és viril i fort i home de veritat.

   

  Més infromació:

  Recomanat per Jaume Felipe.Biblioteca Maria Àngels Torrents de Sant Pere de Riudebitlles

  19/06/2017
 • Lo que el día debe a la noche

  Lo que el día debe a la noche

  Khadra, Yasmina

  Barcelona : Destino, 2009

  Mohamed Moussehoul, és potser l'escriptor argelí més destacat de la seva generació i també l’autor àrab viu més traduït. Des de ben jove va començar a escriure, però va fer la carrera militar fins arribar a ser coronel de l'exèrcit del seu país, lluitant contra el terrorisme . Degut a la censura, per la seva condició de militar, va haver de recórrer a un pseudònim per publicar, el nom de la seva dona, que encara avui utilitza. Des de l’any 2000 es dedica en exclusiva a l’activitat literària i viu a Aix-en-Provence amb la seva família.

  Entre les seves obres destaquen la Trilogia d’Argel que inclou els títols Morituri, Doble blanc i El otoño de las quimeres, Les sirenes de Bagdad, El atentado, Lo que sueñan los lobos i El olimpo de los desdichados.

  Segons el mateix novel.lista, els grans temes de la seva literatura són la fragilitat humana davant la guerra, el fracàs amorós i la frustració social.

  En la novel.la El que el dia deu a la nit el protagonista, Younes,

  amb només 9 anys, canvia la seva vida perquè el seu pare decideix confiar la seva educació a una família benestant de colonos francesos. Una jove, Emilie, fa trontollar la seva vida perquè Younes s’haurà d’enfrontar al dilema d’escollir entre els seus amics fins ara i els valors inculcats per la seva família . La història transcorre des del 1930 fins a l’actualitat i en un moment històric fonamental com és la guerra de la independència , retrata la fractura entre dues Algèries , la més arrelada a França i la pròpia del país.

  La seva adaptació cinematogràfica va arribar el 2013 de la mà d’Alexandre Arcady, productor i director del film.

  Més informació:

  Recomanat per Glòria Sánchez. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera.

  14/06/2017
 • A mi no em diguis amor

  A mi no em diguis amor

  Buchaca, Marta

  Tarragona : Arola, 2010

  A mi no em diguis amor, de Marta Buchaca, és una comèdia sobre l'amor. Ambientada en un futur en el qual tant l'amor com la família són considerats sospitosos i a perseguir per la societat, una parella adulta amb fills adolescents es resisteix a separar-se i a prendre's el fàrmac de l'oblit, malgrat la insistència de la seva filla i a l'exclusió social que comporta. Aquesta decisió comportarà el descobriment d'alguns secrets de família i la constatació de què l'enamorament és una força que no podem controlar.

  Les obres de la Marta Buchaca estan farcides de l'humor desacomplexat i de l'agudesa d'aquell qui està avesat a observar en un silenci crític el comportament d'una espècie, la humana, per la qual l'autora, en el fons, sent una gran tendresa. Amb diàlegs intel·ligents, un ritme molt àgil i treballat i una ironia militant, la Marta Buchaca, notablement influïda per la dramatúrgia britànica, retrata apostant per la diversió, aquesta societat líquida i precaritzada. 

   

  16/06/2017
 • Los mejores destinos para observar los cielos en España

  Los Mejores destinos para observar los cielos en España

  Paz Saz, Pepo

  Madrid : Anaya Touring, 2016

  Ens trobem davant d’una obra gràfica excepcional, a mig camí entre un llibre de fotografia i una guia de viatges.

  Són 50 destins per mirar al cel i gaudir fent alguna d’aquestes activitats:

  1. Astroturisme. Contemplació de cels estrellats.
  2. Orniturisme. Observació d’aus.
  3. Contemplació diürna de l’entorn des d’un mirador.
  4. Observació de les postes de sol a l’horitzó.

  L’autor busca racons de la nostra geografia que siguin motiu de contemplació, de la introspecció personal i de la dedicació de científics i artistes.

  La península espanyola i les seves illes són espais privilegiats per la qualitat dels seus cels nocturns i estrellats, i també dels diürns. Encapçala la llista internacional de reserves i destins Starlight, espais naturals protegits per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estels.

  L’autor ha recorregut part de la geografia espanyola per descobrir-nos els millors espais on poder contemplar la pluja d’estels, els cràters de la lluna, el vol d’una garsa o la posta de sol.

  Un llibre que es pot gaudir tant des del sofà de casa apreciant les seves imatges, com des dels llocs proposats a plena natura.

  Recomanació feta per Vicky Romo. Biblioteca Antonio Martín

  16/06/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50