Notícies

Els Jocs Paralímpics : en definitiva, també són esport
Els Jocs Paralímpics : en definitiva, també són esport

Els diccionaris ens ho defineixen clarament: l'esport és l'exercici corporal practicat, especialment a l'aire lliure, per afecció, competició o exhibició.

Mireia Belmonte, Saúl Craviotto, Joel González, Rafa Nadal, Ruth Beitia... són noms que caldrà recordar quan es parli dels èxits esportius de la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Rio'2016.  Però què passarà amb noms com els de Sara Andrés, Maria Delgado, Loida Zabala o Jose Carratala? Tots ells i molts d'altres són els noms dels esportistes que aquests dies competiran a les Olimpiades Paralímpiques de Rio. Potser val la pena anotar els seus noms a la memòria. Perquè ells també fan exercici corporal practicat, especialment a l'aire lliure, per afecció, competició o exhibició.

La delegació espanyola està formada per 127 atletes, 111 dels quals amb algun tipus de discapacitat física i intel·lectual i 16 atletes de suport.  Competiran en 15 de les 22 disciplines paralímpiques: atletisme, bàsquet, boccia, ciclisme, futbol, judo, halterofília, natació, piragüisme, tennis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló i vela.

Quants de nosaltres podem córrer a 4 minuts el quilòmetre en una marató? L'atleta de Castelló Abderrahman Ait Khamouc pot. Va quedar segon als Paralímpics de Londres . Té un braç amputat com a conseqüència d'una caiguda quan era un nen.

Quants de nosaltres podem aixecar i mantenir per sobre del nostre cap més de 50 quilos? L'atleta de Càceres Loida Zabala pot. Ha guanyat  dues medalles de bronze als Campionats d'Europa dels anys 2011 i 2013. Als 11 anys va perdre la mobilitat de les seves cames a causa d'una malaltia.

Quants de nosaltres podríem nadar 100 metres en menys de dos minuts? L'atleta canària Michelle Alonso pot. Concretament, en 1 minut 16 segons. Va guanyar la medalla d'or als Paralímpics de Londres. Té una discapacitat intel·lectual.

Aquests són només alguns exemples del que ells poden fer i la majoria de nosaltres no. L'Abderrahman, la Loida i la Michelle aniran a uns Jocs Olímpics. La majoria de nosaltres no hi anirem mai! Però segurament la majoria de nosaltres no recordarem ni els seus noms ni les seves marques. I això que ells formen part d'aquest fenomen que es diu esport i que molts caps de setmana ens fa quedar amb els amics per veure un partit de futbol, escridassar des de casa l'àrbitre que ha xiulat falta en atac quan no ho era i agafar-nos al sofà com si conduíssim un fórmula 1!

Però si això passa no serà pas per no haver tingut accés a les proves. Enguany, el canal d'esport de Televisión Espanyola, Teledeporte, retransmetrà en directe les proves de natació i atletisme. I farà un seguiment exhaustiu dels esportistes espanyols de les altres disciplines.

És sens dubte una bona oportunitat per gaudir de deu dies d'esport, emocions i superacions!

Vés al prestage

13/09/2016 10:24h
Mitjana (0 Vots)