Educació per a tothom


La globalització i el seu model econòmic, el neoliberalisme, és un sistema que imposa la seva llei, la de mercat, sobre tot allò que toca i l'educació no se n'escapa. A països com Mèxic, mestres, pares i alumnes porten més de 20 anys lluitant per a salvar l'educació pública, com expliquen al documental Un Granito de Arena. Ken Robinson a Changing Paradigm recorda que des dels temps de la Il·lustració Francesa i la Revolució Industrial l'escola pública obligatòria va obrir les portes de l'educació a tothom, però des d'una mentalitat de cadena de muntatge. Per sort, les lliçons magistrals no només s'aprenen a l'escola. Un grup de dones emprenedores ensenyen a Soñadoras que somniar que les coses poden ser diferents és el primer pas per a canviar-les. 

Què pots fer? Visionar els audiovisuals. Aprofundir sobre els continguts al Saber més i a les guies de lectura. Implementar a l'aula les propostes didàctiques

Torna al prestatge  ►
 


EINES MULTIMÈDIA


Granito de Arena : l'escola és de tots!

Sinopsi:

Trailer del documental, 3:20 minuts. Des de fa 20 anys les forces econòmiques globals s'han dedicat a desmantellar l'educació pública a Mèxic, sempre a l'ombra constant de la resistència popular. Granito de Arena és la història d'aquesta resistència, protagonitzada per centenars de milers de mestres que, sota una brutal repressió, porten més de 25 anys de lluita pacífica per la justícia econòmica i social a l'escola pública mexicana.

Autoria: el seu director, productor, guionista i editor és Jill Freidberg, fundador de la productora Corrugated Films de Seatlle, que treballa per a construir la solidaritat i l'entesa entre els pobles mitjançant la producció i distribució de documentals de base.


Changing paradigms: la revolució comença a l'escola

Sinopsi:

Versió animada, 11 minuts. Ken Robinson és un educador i aferrissat defensor de la creativitat i d'un sistema educatiu que nodreixi aquesta creativitat en comptes d'esllanguir-la com fa l'actual sistema. Per això aquest expert defensa ja no una reestructuració, sinó una revolució de l'escola per tal que sigui capaç de reconèixer, valorar i estimular totes les formes possibles d'intel·ligència. El principal problema del nostre sistema educatiu, segons Robinson, és que va ser dissenyat i concebut per a una època molt diferent a la nostra, per tant, és un sistema obsolet que acaba avorrint mortalment les criatures i anul·lant les intel·ligències i els talents d'un munt de persones brillants..

Autoria: educador, escriptor i conferenciant britànic, Ken Robinson és un expert en temes de creativitat, qualitat de l'ensenyament, innovació i recursos humans.


Soñadoras: el món canvia si tu canvies

Sinopsi:

Trailer del documental, 6:30 minuts. Soñadoras ens apropa als somnis fets realitat d'un grup de dones emprenedores que viuen a la República Dominicana i a Espanya, però que construeixen i comparteixen espais d'interrelació. Aquestes lluitadores nates ens mostren com es pot arribar a transformar la realitat d'una comunitat a partir de projectes de codesenvolupament que porten a terme gràcies a microcrèdits amb els quals elles aconsegueixen autogestionar no només les seves vides, sinó la vida del seu entorn proper, convertint-se en un motor de canvi social.

Autoria: produït per DedoGordo Producciones i promogut per l'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP)

A les biblioteques trobaràs informació sobre: 

Més informació: 

Torna al prestatge  ►