Notícies

30 anys de "A la ville de..."
30 anys de

El passat 17 d'octubre va fer trenta anys d'un frase que ha passat a la història de l'olimpisme, de l'esport, de Barcelona i també de Catalunya.

A quarts de 2 del migdia l'aleshores president del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, va pronunciar des de Lausana aquelles cinc paraules que els qui ja tenim una edat ens han quedat ben gravades a la memòria: "A la ville de...Barcelona!".

Eren molts els televisors i transistors encesos en aquell moment, així com també és encara molt viu per a tothom què estàvem fent i amb qui quan vàrem conèixer la notícia. Va ser un esclat de joia col·lectiu que va marcar l'inici d'una nova era per a la ciutat de Barcelona. L'esdeveniment la va posar al mapa a nivell mundial i, si la capital catalana és el que és avui dia, és en bona part per aquesta gesta.

Els Jocs Olímpics van ser tot un èxit i s'han convertit en un referent per a l'olimpisme i un exemple a seguir per a moltes candidatures que s'han anat presentant a posteriori. Així doncs, és un bon moment per recordar aquesta efemèride tres dècades després. 

Vés al prestatge d'Esports ►

28/10/2016 19:35h
Mitjana (0 Vots)