Notícies

1 de maig: dones esportistes
1 de maig: dones esportistes

El proper diumenge se celebra l'1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors. Aprofitant aquesta festivitat, recuperem un tema molt lligat als drets dels treballadors i treballadores, com és la igualtat de sou en el món de l'esport.

Històricament l'esport  ha estat cosa d'homes. Des dels Jocs Olímpics de l'Antiguitat, on només hi competien homes i les dones casades ni tan sols hi podien assistir com a espectadores, donat que els atletes competien nus, com a símbol de perfecció.

Cal haver d'esperar a l'any 1900 perquè les dones poguessin competir en els Jocs Olímpics. Ho van fer, exclusivament, en el tennis i el golf a París. 

En l'actualitat, tot i que hi ha hagut importants avenços, els homes esportistes tenen un sou molt superior al de les dones i reben molt més suport per part dels patrocinadors. Per posar un exemple clar, l'esportista més ben pagat del món, Floyd Mayweather, va cobrar 300 milions de dòlars l'any 2015, mentre que l'esportista dona amb majors ingressos, va cobrar 29.7 milions, ocupant el lloc 26 del rànking dels esportistes més ben pagats.

Tot i que les dones es troben presents a la majoria d'esports i, en alguns tornejos, els premis són els mateixos que en els dels homes, encara hi ha declaracions i estereotips que no ajuden a la normalització de l'esport femení.

No fa pas gaire, el director del torneig de tennis d'Indian Wells va assegurar que les dones tenen sort perquè s'aprofiten de l'èxit dels esportistes homes, que són els que carreguen el pes d'aquest esport i Novan Djokovic  argumentava que els homes havien de cobrar més donat que ells tenen més espectadors que les dones.

Finalment cal remarcar que, més enllà de la figura de l'esportista, no hi ha cap gestora o presidenta de cap club esportiu amb renom. De fet ni tan sols hi ha hagut cap candidata a presidir un gran club esportiu. 

Vés al prestage ►

29/04/2016 19:24h
Mitjana (0 Vots)