Notícies

Arrenca el Giro d'Itàlia
Arrenca el Giro d'Itàlia

El proper dissabte 9 de maig torna el Giro d'Itàlia. Es tracta d'una volta per etapes de tres setmanes de durada que recorre la geografia italiana i de vegades també alguns quilòmetres dels països contigus. És una de les tres Grans Voltes (juntament amb el Tour i la Vuelta).

Està inscrita a l'UCI World Ranking i a l'UCI World Tour, i la primera edició tingué lloc el 1909. Els ciclistes Alfredo Binda, Fausto Coppi i Eddy Merckx són els qui més edicions han guanyat (un total de cinc). El corredor amb més victòries d'etapa és Mario Cipollini, que el passat 2003 va superar les 41 victòries que fins llavors tenia Alfredo Binda des dels anys trenta.

El líder de la classificació general porta el mallot (o maglia en italià) rosa, ja que és el color del diari esportiu La Gazzetta dello Sport que organitza la cursa. La maglia blava és per al líder de la classificació de la muntanya, així com la vermella per al que encapçala la classificació de la regularitat. La maglia blanca és per qui està al capdavant de la classificació per a menors de vint-i-cinc anys.

L'edició d'enguany comença dissabte 9 de maig a San Lorenzo Almare, a la regió de Ligúria, i després de 21 etapes acabarà a Milà el proper 31 de maig. Aquesta vegada el recorregut no incorpora ports de muntanya d'extrema duresa, ja que s'arribarà a pendents màxims del 7%, i a més les arribades no seran mai a dalt dels ports més exigents, de manera que pot perjudicar els escaladors.

Entre els corredors favorits a guanyar la cursa hi ha l'espanyol Alberto Contador, Richie Porte, Rigoberto Urán i Fabio Aru. Una de les grans absències serà la del català Joaquim (Purito) Rodríguez, perquè el de Parets vol centrar-se en el Tour de França.

Més informació:

Vés al prestage ►

08/05/2015 19:13h
Mitjana (0 Vots)