Notícies

Kurt Cobain, la veu de la Generació X
Kurt Cobain, la veu de la Generació X

Neix el 20 de febrer de 1967 a Aberdeen, la cuitat amb la taxa més alta de suïcidis dels Estat Units. Violència domèstica, alcoholisme, atur, drogoaddicció…així fou l'ambient on creixeria i experimentaria. No és estrany doncs, que acabés sent considerat com un "rebel".

Quan tenia set anys li van prescriure ritalina per un trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH). La seva dona, Courtney Love culpà aquesta droga de l'addicció de Cobain a l'heroïna: "Si ets un nen i et donen aquesta droga que et fa sentir [eufòric], on més aniràs a recórrer quan siguis adult?"

No va tenir una bona relació amb el seu pare, així que anava passant de casa en casa de familiars ja que la seva mare no en podia fer-se càrrec: s'estava separant de la seva parella que l'havia maltractat físicament i mentalment i li demana al seu germà -guitarrista- que s'ocupi del tímid Kurt. Aquest oncle fou qui li regalà la seva primera guitarra i aquest instrument l'entusiasmà.

Més tard, amb una nova guitarra comença a compondre i coneix a Krist Novoselic (baixista). Amb ell i amb altres dos bateries (Dale Crover i Chad Channing) gravarien el seu primer LP "Bleach", però fou més tard quan van trobar el bateria definitiu que fou Dave Grohl. L'any de publicació de "Bleach" fou al 1989 i Cobain i Nirvana van contribuir a transformar la música popular els anys 90. És en aquesta època que Kobain i les drogues es converteixen en un tàndem inseparable, ja que patia forts dolors estomacals que el van acompanyar al llarg de la seva vida.Nirvana Love Buzz: (Kobain, Novoselic i Channing)

Al 1991, l'arribada de la cançó Smells Like Teen Spirit de l'LP "Nevermind" va marcar el començament d'un canvi de l'escena musical, allunyant-se dels gèneres dominants dels anys 80, com el glam metal i el dance-pop, i permetent l'aparició del grunge i del rock alternatiu. Els mitjans de comunicació musicals van alçar Smells Like Teen Spirit al rang "d'himne d'una generació" i, amb aquest reconeixement, Cobain es va convertir en la veu de l'anomenada "Generació X".
 


Nirvana Lithium: (Kobain, Novoselic i Grohl)
( potser no és el millor vídeo, però si que representa el moment Generació X)

Amb "Nevermind" aconsegueixen vendre més de 15 milions de còpies i la cançó Smells like teen Spirit  es manté 2 anys  a les llistes de vendes del Regne Unit.

L'any 92 Kurt es casa amb l'excèntrica Courtney Love, publiquen "Incesticide", és hospitalitzat de nou per les seves addiccions i té el seu primer fill, fet que el fa rehabilitar-se de les drogues durant un petit lapse de temps.

Un any més tard publiquen "In Utero" i fan una intensa gira per Europa, amb greus problemes de salut per part de Kobain. Tot i així, graven el disc que va arribar més al públic mitjà, el més comercial de tots, que fou  "MTV Unplugged". Nirvana Rape Me

El 4 de març de 1994 Cobain fou ingressat en un hospital en estat de coma, degut a una ingesta de còctel de medicaments, confirmant que es tractava d'un intent fallit de suïcidi

El 5 d'abril ho aconsegueix: es suïcida amb una escopeta darrere de casa seva amb una carta de comiat

...un artista més al Club del 27 ...


Nirvana "You Know You're Right"


Vés al prestatge de música

20/02/2015 12:57h
Mitjana (1 Vot)